AKTUELNO

Premijer je prisustvovao otvaranju novog učeničkog bloka i fiskulturne sale.

Voždovačka Osnovna škola "Vojvoda Stepa" dobila je danas novu fiskulturnu salu i 13 savremeno renoviranih učionica, čija je ukupna vrednost 1,5 miliona evra.

Foto: Pink.rs

Premijer je poručio da je veoma važno da deca mogu da uče na greškama iz istorije, i da na taj način grade svoju budućnost.

Vučić: Ne bi bilo loše da Tači zaboravi na sujetu

Vučić je povodom pisanja pojedinih prištinskih listova da je kosovski premijer Hašim Tači odustao od insistiranja na formiranju kosovske vojske, izjavio da to ne može da tvrdi na osnovu novinskih tekstova.- To bi značajno relaksiralo naše odnose i spustilo tenzije. Bilo bi dobro da je to tačno, ali ne mogu da tvrdim na osnovu prištinskih medija - kazao je Vučić i dodao da Tači na jedan dan zaboravi na svoju sujetu. Premijer je Istakao da je važno da postoji mir, stabilnost i tolerantan razgovor.- Nadam se i želim da verujem da i Tač to razume - rekao je Vučić. Na pitanje šta će Srbija da preduzme ukoliko se do septembra ipak formira kosovska vojska, Vučić je rekao da se nada da se to neće dogoditi- Sve što mogu da kažem je da smo juče dogovorili doređene mere, ali o tome ću razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel - rekao je Vučić.

- Ono što je u našim školama važno je da naša deca mogu da uče iz grešaka iz naše istorijie, ali da budu i obučena da koriste najsavremenije metodologije u radu. Ne smemo da zaostajemo za zapadnim svetom – poručio je premijer.

On je decu savetovao da su roditelji, i svi oni koji koji im govore da uče, njihovi najbolji prijatelji.

Foto: Tanjug

- Iako se nekada ljutite na njih, kada kažu da morate da zagrejte stolicu i učite više, savetujem vas da ih poslušate – istakao je on u svom obraćanju ističući da polako počinje da se vidi jasan napredak na nivou cele Srbije. On je savetovao učenike da u svemu budu složni, i da nikada ne potežu za nasiljem.

- Molim vas, budite ujedinjeni kada ste zajedno, samo tako možete da postignete dobre rezultate. Direktor škole nije verovao da ćemo uspeti ovo da postignemo i evo gde smo – istakao je premijer.

Foto: Pink.rs

- U ovom trenutku imamo240 objekata, imamo one koje su u rekonstrukciji ali i spremamo projekte. Iskoristite ovih 13 učionica na najbolji mogući način – dodao je on.

VUČIĆ: Sa Merkel o regionu, EU ali i o železari

Premije je zjavio da očekuje dobre razgovore sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel danas u Berlinu i da veruje da će se razgovarati o bilateralnim odnosiuma, regionu, o evropskom putu Srbije, ali i o dijalogu Beograda i Prištine. Očekuje i da će imati priliku da o tome Merkel iznese svoje mišljenje.

Foto: Pink.rs

- Izvesno je da ćemo razgovarati i o evropskom putu Srbije - rekao je i dodao da će biti reči i o problemima na relaciji Beograd -Priština.

On je istakao da će posebno da traži njenu pomoć i podršku u vezi sa Železarom Smederevo. Kako je naveo, to je  ključno pitanje, u smislu antidampinga, naših garancija i spremnosti da kontrolišemo reeskport.

#Aleksandar Vučić

#Voždovac

#učenik

#škola

'