AKTUELNO

Predsednički izbori su ozbiljni i mora ozbiljno da im se pristupi, a neki to ne rade, smatra lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović kaže da opozicioni kandidati za predsednika Srbije nemaju jasnu politiku i ne nude odgovor na neizvesnost u kojoj živimo. Prema njegovim rečima predizborna kampanja svela na međusobne obračune ličnog tipa.

- Niko ne kaže zašto se kandidjuje i šta je cilj vaše kampanje. Ne možete da se probudite jednog dana i kažete da krećete u kampanju - rekao je on.

Foto: Printscreen

-On kaže u ovoj prediznornoj kampanji problem taj što se ne priča istina i govori se koji je cilj izbora.

- Opozicioni političari su meni bliski, ali oni moraju da kažu za šta se kandiduju i šta je cilj njihove kampanje – smatra on.

Jovanović ističe da su izbori ozbiljan posao. - To što kandidati opozicije nude nema veze sa politikom. To se i vidi, pitanje je samo da li će Aleksandar Vučić pobediti u prvom ili drugom krugu - kaže Jovanović, istakavši da je u neizvesnom vremenu u kojem živimo opoziciji potreban jasan plan.

Jovanović se okrenuo i na nedavnu izjavu predsedničkog kadidata Saše Jankovića koji je na Tviteru javno zamolio lidera LDP-a da ga ne podržava u aktuelnoj kampanji.

- To mene nije razočaralo, ali jeste članstvo moje stranke. Ja sam bio spreman da pomognem. Sada ne mogu da pređem preko tih činjenica – rekao je on dodajući da je u toku jako prljva kampanja i da mnogi kandidati treba „da znaju protiv koga idu“. Prema njegovim rečima, neki predsednički kandidati "nemaju ni politčku prošlost", dok sa druge strane Aleksadnar Vučić, kadnidat SNS-a, iza sebe ima sve što je potrebno za jednu ozbiljnu kampanju.

Foto: Printscreen

- Ovi izbori su specifični, kada krenete na Vučićia mora da znate protiv koga se borite. On ima iza sebe tešku politku i jaku stranku sa ozbiljnom kampanjom. Mi treba da kandidujemo neku politku, a ne pojedince. Nema perskepktive ukoliko samo jedna stranka ima veliku podšku, a da se opozicija sve vereme kreće na marginama – smatra Jovanović.

Lider LDP-a je u Jutarnjem programu komentarisao i kadnidata Vuka Jeremića rekavši da nije očekivao kampanju kakvu Jeremić upravo vodi.

- Jeremić je već formirani politčar, napravio je greške koje ga skupo koštaju. Očiglendo je da postoji politčki problem u celoj kampanji, naročito jer se svelo na personalni sukob. Na kraju, dobijamo Belog koji predaje svoju kadidaturu. Izbori su ozbiljni i mora ozbiljno da se radi - ističe on.

Lider LDP-a primećuje da u izbornoj kampanji danas ima malo onog što je Djinđić simbolizovao - odlučnosti, hrabrosti, konkretnog jezika.

- Ovu kampanju nam jede kukavičluk. Rečenica 'Daj gas' nam je potrebna i danas - ističe on. Prema njegovim rečima, deo naše javnosti je veoma surov prema Đinđiću, koji je, kako naglašava, simbol jedne politike i sinomim za vrstu nadu koja nam je svima potrebna.

#Jutarnji program

#LDP

#Čedomir Jovanović

'