AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM kaže da je međunarodna zajednica svoj interes prepoznala u predlogu Srbije da stvori ZSO.

Međunarodna zajednica je svoj interes prepoznala u našem predlogu da stvorimo ZSO, pa je zbog toga i podržala naš plan i koncept, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

- Mi našu politiku temeljimo na tome da izgradimo veću stabilnost, međusobno poverenje i normalnije odnose, a međunarodna zajednica je svoj interes prepoznala u tom našem predlogu da stvorimo ZSO, pa je zbog toga i podržala naš plan i koncept- rekao je Đurić u intervjuu televiziji Most iz Zvečana.

-Uspeli smo da dobijemo podršku za to i da najuticajnijim ljudima u svetu pokažemo da Zajednica nije uperena ni protiv koga već da je isključivi cilj da nama pomogne da opstanemo, rekao je Đurić.

Ocenio je da je izjava premijera Kosova Ise Mustafe da treba omogućiti viznu liberazicaju Kosovu u zamenu za formiranje ZSO "poruka za unutrašnju upotrebu".

Đurić je rekao da mu je žao što su građani Kosova i Metohije diskriminisni kada je u pitanju vizna liberalizacija i što sa pasošem na kome piše Policijska uprava Koordinacionog centra za KiM ne mogu u zemlje šengenskog sporazuma.

Direktor vladine kancelarije rekao je da ratni zločini nikada ne zastarevaju, pa tako ni oni počinjeni nad srpskim stanovništvom.

-Mislim da novom sudu za ratne zločine treba dati šansu zbog toga što je to jedina realna prilika da se neko makar iz nekih političkih razloga izvede pred lice pravde i iz tog razloga mi ćemo nastaviti da pružamo podršku i svaku vrstu pomoći - rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Đurić je rekao da otvaranje poglavlja pokazuje da u međunarodnoj zajednici imaju sluha za interese Srbije.

"Pokazuje sa da naše evrointegracije mogu da idu napred iako pokrajinske vlasti u Prištini ne sprovode svoj deo obaveza iz sporazuma", rekao je direktor kancelarije za KiM.

Autor: A.O.

'