AKTUELNO

Međunarodna zajednica bi morala da ispuni svoje obaveze u skladu sa rezolucijom 1244 i obezbedi nesmetan život i mir na KiM , smatra Aleksandar Vulin.

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da vojska na Kosovu i Metohiji, čak i po zakonima Prištine, može biti formirana samo uz saglasnost svih zajednica na KiM, a to Srbi neće nikada dopustiti.

Aleksandar Vulin ističe da Srbi to nikada neće dopustiti, kao što ni Srbija neće moći samo da posmatra kako na njenoj teritoriji bez podrške SB UN, i bez odluke Srba raste oružana snaga.

Tačijeve najave da će biti pogažen sistem garancija datih od strane SB UN mora da zabrinu i UN ali i EU pa čak i NATO koji je dao garancije da se nikakve oružane snage neće pojavljivati na severu KiM bez saglasnosti gradonačelnika četiri Srpske opštine, navodi ministar u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Nije slučajno, kaže, što u isto vreme Bakir Izetbegović pokušava da optuži Srbiju za genocid, u Makedoniji je uslov za formiranje vlasti osuda Srbije za 1912. u Bujanovcu se traži intervencija Albanije, a Hašim Tači najavljuje vojsku koja kao svog jedinog neprijatelja vidi Srbiju.

- Ovakve najave ostavljaju posledice i ne mogu da prođu bez odgovora - poručio je Vulin koji očekuje reakciju međunarodne zajednice.

Pink.rs

#Aleksandar Vulin

#Kosovo

#Vojska

'