AKTUELNO

Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, u ime kineskog predsednika Si Đinpinga, uručila je danas pozivno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da učestvuje na Samitu 17+1, koji će biti održan u prvoj polovini sledeće godine u Kini.

Potvrdivši svoje prisustvo na Samitu, predsednik Vučić je zahvalio na pozivu i još jednom istakao jake veze i tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kine.

Ambasadorka Kine je pozivno pismo predsedniku Vučiću uručila tokom prijema kod predsednika delegacije kompanije Zijin.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik te kineske kompanije Čen Đing istakao je tom prilikom da je Srbija, godinu dana od preuzimanja RTB Bor, postala najbolja od 11 zemalja u koje ova kompanija investira i da svakog meseca beleži veliki napredak.

On je rekao da će profit kompanije u 2019. godini iznositi oko 30 miliona dolara i naglasio da je ove godine proizvodnja u RTB Boru povećana za 24 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Prema njegovim rečima, povećane su i plate, koje su sada 50 odsto veće od prosečne plate u Srbiji.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je još jednom zahvalio na podršci kompaniji Zijin, koja planira da sledeće godine investira 800 miliona dolara u RTB Bor i projekat Timok, saopsrtila je Sluižba za saradnju sa medijima predsednikja Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Kina

'