AKTUELNO

Vučić i Daćić razgovarali o saradnji, nastavku ekonomskih reformi, izborima. Vučić rekao da bi u zemlju propao da je kao Pajtić!

Premijer Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić zajedno sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem, održao je konferenciju za novinare u prostorijama stranke. Premijer je rekao da su razgovarali o unapređenju ekonomskih reformi u državi, o ostvarenim rezultatima, izborima u Vojvodini.

- Nećemo se cenjkati i trgovati našim idejama i programom, ostvarili smo politički napredak i imamo rezultate. Mi nismo kao neki koji izmišljaju, kao što je navodni šef opozicije, bar se tako predstavlja Pajtić. Zamislite, rekao je Vučić, on je izmislio da sam ja Novu godinu dočekao u Dubajiu, a ja nisam izlazio iz zemlje. Predsednik SNS se zahvalio koaliciji oko SPS na svemu pošto su doprineli  radu vlade Srbije, nije uvek lako podržavati moju politiku, zbog teških odluka koje smo donosili, bile su teške, ali za građane najbolje odluke.

- Moraćemo da donesemo teške odluke u vezi sa RTB Bor i Železarom u Smederevu, rekao je Vučić i najavio da ima uslova da Srbija, ako bude radila, dostigne najrazvijenije zemlje Evrope. Nastavićemo dobre odnose sa Rusijom i Kinom, ali i ostalima. Govoreći o izborima, premijer je rekao da bi voleo da na svaki način izbegne te izbore, ali da odluka zavisi od političke atmosfere i nekih drugih okolnosti.

Foto: Arhiva

-Voleo bih da izbegnemo na svaki način te izbore , ali to zavisi od atmosfere u društvu i nekih drugih okolnosti, jer kad se drugi služe lažima, ne možete drugačije da odgovorite takvima. Zatim je govorio šef diplomatije i predsednik SPS Ivica Dačić. Rekao je da nije glup da napusti pobednički tim, pošto bi tako radio na sopstvenu štetu. Ne želimo da budemo opozicija, pošto ni Barselona neće da izađe iz prve lige. Uostalom, zaključio je Dačić, vlast koja ima ovakvu opoziciju nema razloga da brine za svoju budućnost. Ova vlada je zaustavila ekonomski sunovrat, unapredili smo odnose sa Nemačkom, Rusijom, Kinom, otvorili smo prva poglavlja. Nisam sa Vučićem razgovarao o problemima, pošto nemamo sukobe, objasnio je Dačić.

Autori: S. Antonić, D. Jovanović

'