AKTUELNO

"Edi Rama j upravo objavio mapu na kojoj je prikazana Republika Kosovo u okviru teritorije Srbije", prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

Priština je u šoku nakon što su mediji objavili da je albanski premijer, Edi Rama, na svom fejsbuk profilu objavio video zapis u kojem se u jednom trenutku prikazuje mapa na kojoj je tzv. Kosovo u okviru Srbije.

- Premijer Republike Albanije, Edi Rama, upravo je objavio mapu na kojoj je prikazana Republika Kosovo u okviru teritorije Srbije - prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

Rama je uobičajeno svojim fejsbuk pratiocima požeo dobro jutro na Fejsbuku, uz video video-zapis koji prikazuje mapu radova i ulaganja u obezbeđivanje 24-časovnog snabdevanja vodom u ruralnim oblastima od, kako je naveo, "severa do juga“ Albanije.

- Ono što brine, kao što možete primetiti, jeste da je teritorija Republike Kosovo ostavljena unutar Srbije - piše Ekspres.

Kakve će biti reakcije zvanične Prištine na ovakav potez albanskog premijera za sada nije poznato, ali razilaženja sa Tiranom došla su do izražaja naročito posle nedavnog sastanka o takozvanom "malom Šengenu" na koji Hašim Tači nije želeo ode.

#Albanija

#Edi Rama

#Kosovo

#Srbija

'