AKTUELNO

Grenel je taj koji govori ono što Tramp misli, dok je ono što Palmer govori ono šro Stejt dempartment misli, a Srbija će se kada je u pitanju rešavanje kosovoskog problema biti u sve gorem i komplikovanije položaju kažu gosti Novog jutra.

Kako su meidiji u proteklom periodu preneli, osvanule su brojne fotografije Kadrija Veseljija u vojničkoj uniformi kako pozdravlja ozloglašene vojnike u OVK uniformama za koje je poznato da su svojim akcijama izvršile rati zločin i pokolj nad srpskim stanonvništvom na području južne srpske pokrajine.

Darko Zlojutro, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika portala Espreso rekao je da na osnovu dugogodišnjeg praćenja rada Haškog trubunala ne može da s enada da će na tom međunarodnom sudu za zločine na Kosovu ikada biti zadoovljena pravda koja se tiče srpskog naroda:

Foto: TV Pink Printscreen

- Videli smo oslobađajuće presude od Gotovine, Markača, Haradinaja, a ovo što sad arade je zaista jedan pokušaj cirkusa. Mislim da je to pre svega pokušaj Zapada da malo uceni Albance, i da ih ponovo dovede pod svoju kontrolu. Slike Veseljija koje sad agledmao nisu novost, imali smo so sada njegove slike kako u uniformi u sre dkafića puza iz kalašnjikova, kako obilazi svoje jedinice koje su činile najveće zločine nad srpskim stanovništvom – ukazao je Zlojutro i potvrdio da možemo da očekujemo,samo farsu. 

- Metju Palmer je ispričao dve priče različite, jednu u Prištini, jednu u Beogradu. Ovde kad je došao, posle izjave za medije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ja sam stekao utisak da je stvar gotova, da je Srpska lista već u Vladi. Totalno su vidljivi jedni,dvodstruki aršini Zapada, da ne bih iskoristio neku grublju reč poput licemerja. Srbija s pravom može da se pita šta može da očekuje od takvog čoveka koji u Prištini priča sve najgore o Srbima, protiv Srpske liste, daje maksimalno podršku Albancima i nezavisnosti Kosova, a potom dođe u Beograd i priča potpuno drugu priču – Objasnio je Zlojutro i dodao da je Grenel  u svojim izajavama rekao da podela na Kosovu nije problem ukoliko se obe strane dogovore oko istog. 

Milan Dobromirović, urednik političke rubrike u Informeru osvrnuo se na to da je mnogo ljudi u Haški tribunal otišlo, i da ih je mnogo bilo saslušano, kao i da mi i dalje nemamo nijednu optužnicu, te da se na tom polju ne dešava ništa. Kako je on ukazao položaj Srbije kada je u pitanju rešavanje kosovoskog problema biće sve gore i komplikovanije jer se polako bliže predsednički izobri u SAD:

Foto: TV Pink Printscreen

- U Vašingtonu imamo dve frakcije koje imaj udve priče koje su slične samo u tome da je Kosovo nezavisna država, a šro se tiče rešenje to je potpuno različito. Tramp bar je tkao rekao, al ii Grenel u nekoliko navrata rekli us dea s ene protive razgraničenju, ne protive se ni podelom Kosova – rekao je Dobromirović i dodao da se mi treba,da se zapitamo sa kime od njih dvojice mi treba da razgovaramo. 

- To je ono što strani stručnjaci nazivaju borbom Donalda Trampa između njega i njegove administracije na jednom mestu i duboke države na drugom mestu. Mi imamo dva specijalna izaslanika, imamo ovog Palmera, i Grenela ambasadora američkog u Nemakoj – objasnio je on i dodao da je Grenel taj koji govori ono što Tramp misli, a da je ono što Palmer govori ono šro Stejt dempartment misli.

#Albanci

#Kosovo

#Metju Palmer

#SAD

#Zločin

'