AKTUELNO

Borac za ljudska prava i direktor NVO,,Sigurna pozicija’’ reagovao je na oblepljivanje parola na Gradskoj kući ili čuvenom Magistratu u Novom sadu, od strane SzS ističući da "on misli isto što i većina normalnog i pristojnog sveta".

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je apsolutno upravu kao i ogromna većina gradjana Novog Sada koja osudjuje skrnavljenje jedne od najlepših zgrada koja ima kulturnu, istorisku i duhovnu vrednost rekao je Dejan Nestorović za Pink.rs

Gradska kuća je zgrada u Novom Sadu na Trgu slobode. Iz današnje zgrade gradom se upravlja tek nešto više od 100 godina, ali sama institucija Magistrata stara je koliko i status slobodne kraljevske varoši, od 1748. godine. Ova zgrada se voli, kao što se voli i ceo moderan grad Novi Sad koji je jedan od najrazvijenijih gradova u jugoistočnoj Evropi.

Skrnavljenje Gradske kuće od grupe tkz. SzS je bruka i dno dan. Ljudi ovo nema veze sa politikom,ni da li neko voli one ili ove, ovo je udar na ponos grada, Novog Sada, udar na kulturu i njenu baštinu.Ako je nešto kulturološki vekovni simbol, onda se taj simbol mora braniti srcem, kao što se Novi Sad voli, istakao je Dejan Nestorović za Pink.rs i dodao ,,I kao što Balašević reče Čuvaj mi, Bože, Novi Sad Dok rđa se ne u’vati… Čuvaj, jer će i on možda tebe opet čuvati’’.

#Dejan Nestorović

'