AKTUELNO

Srpska lista je ocenila kao poražavajuće to što Priština, uz ćutanje evropskih institucija u Briselu, gazi sporazume čiji je garant bila EU i da to samo pokazuje licemerje svih onih koji govore o vladavini prava i poštovanju potpisanih sporazuma.

- Postizborni sindrom od koga pati Aljbin Kurti i njegove pristalice je više nego opasan po budućnost političkih dešavanja na KiM, a ćutanje međunarodne zajednice indirektno šalje poruku odobravanja ovakvog delovanja - upozorava Srpska lista u saopštenju.

Koliko daleko su u Prištini spremni da idu, govori i podatak da svojim izjavama "brišu patos" sa svim sporazumima pod okriljem EU, kako onih između Beograd i Prištine, tako i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Srpska lista podseća da je ZSO obaveza Prištine i ističe da "Kurti svoj pogrešan sud o odnosu Srba prema ZSO izvlači iz razgovora sa Rašićem, Petrovićem i ostalim poraženim učesnicima izbora", što govori u prilog činjenici da podobni Srbi nisu i ne mogu biti glas naroda u institucijama.

#Srpska lista

'