separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

ŽESTOKA RASPRAVA U REDOVIMA DEMOKRATSKE STRANKE! Radoslav Milojičić kivan na Lutovca: Odluka da DS ne učestvuje u dijalogu o izborima je STRAŠAN UDARAC za stranku! (FOTO)


Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojčić ocenio je da je predsednik stranke Zoran Lutovac odlukom da demokrate ne učestvuju u dijalogu o izbornim uslovima naneo veliku štetu stranci i svrstao je među antievropske snage u Srbiji.


Većina poslanika prvo je prihvatila učešće u dijalogu, kojem prisustvuju i evropski parlamentarci, ali su po nalogu Zorana Lutovca i Dragana Đilasa takvu odluku poništili.

Odluka predsedništva DS da, uprkos odluci glavnog odbora, odbiju učešće u dijalogu o izbornim uslovima uz učešće evropskih parlamentaraca izazvala je podelu među demokrata, pošto se veći deo poslanika zalaže za učešće u dijalogu i za ostanak stranke na proevropskom kursu.

- Poslanički klub DS je poslanički klub Demokratske stranke, a nije Demokratska stranka stranka poslaničkog kluba – prokomentarisao je Lutovac.

Demokratska stranka osnovana je na evropskim vrednostima i želji da Srbija bude ćlan Evropske unije. Strašan udarac za DS i Srbiju je načinjen od onih koji su glasali da DS ne razgovara sa predstavnicima EU, razgovor nema alternativu, dozvolili ste da Vučić bude jedini zastupnik takve politike u Srbiji a DS svrstali u kolonu sa Šešeljem, Dverima i Mlađom Đorđevićem... tužno – napisao je Milojičić na Fejsbuku.

Autor: Printscreen Facebook

Analitičari smatraju da najviše iznenađuje i zabrinjava ekstremizam Zorana Lutovca koji je, između ostalog, rekao da ne želi ni da bude u istoj prostoriji sa Majom Gojković.

- To je vrlo ozbiljna izjava koja dolazi od predsednika Demokratske stranke. Blago rečeno, neprijatno sam iznenađen – kaže Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, za Pink.

Bojkot dijaloga je posledica odluke o bojkotu izbora koju je SzS, prema mišljenju stručnjaka, doneo kako bi prikrio slab rejting i izbegao izborni poraz.

- Najglasniji su oni koji na izborima nikada nisu bili, a jesu u Skupštini: Jeremić i Đilas. Oni su preuzeli stranke, odnosno kupili su ih i odbijaju suštinu: da razgovaraju o izbornim uslovima – ocenjuje analitičar Dejan Vuk Stanković.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti