separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Srbija je posle godina izolacije postala VAŽAN regionalni centar u koji dolaze državnici iz celog sveta!


Saradnja Srbije i Turske je na visokom nivou, a odnosi dve države nisu nikada bili bolji što vidimo u povećanju trgovinske razmene između dve države, turskih investicvija u Srbiju, ali i o dobrim političkim odnosima koji samo napreduju na bolje, a pokazatelj toga je saradnja najviših državnika predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.


Žarko Rakić, glavni i odgovorni urednik "Politike", rekao je za Pink da je Turska velika regionalna sila, i da je njena moć bila potcenjena.

Autor: TV Pink Printscreen

- Potpisano je devet ugovora o saradnji, a mislim da je danas ključni događaj, odnosno otvaranje radova na autoputu Beograd – Sarajevo, a to su konkretne stvari koje se vide – rekao je Rakić i dodao da je odlična saradnja koju imaju Srbija i Turska.

Prema njegovim rečima, u međunarodnim odnosima vidimo da je Turska jedna ozbiljna država, svetska i ekonomska sila, te da je dobro da sa jednom takvom državom Srbija može da bude partner.

On se osvrnuo na dužinu posete turske delegacije Srbiji na čelu sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom koja traje dva dana:

- U svakom slučaju kada neko ostane duže od nekoliko sati, naravno da ima vremena da se pretresu sve teme, i da se '’ispeglaju'’ neki nesporazumi i nedoumice, i da se u nekim slobodnijim razgovorima pokrenu neke slobodnije teme – rekao je Rakić i dodao da je dobro da je Srbija posle godina izolacije, postala jedan veoma važan centar u koji dolaze državnici iz celog sveta:

- Beograd je postao jedna bitna diplomatska raskrsnica – naglasio je Rakić.

Aleksandar Čotrić, narodni poslanik, rekao je da je Turska naš značajan spoljnotrgovinski partner i veliki investitor u Srbiji.

Autor: TV Pink Printscreen

- Ova poseta je značajna i zbog mira i stabilnosti u regionu, ali i u Srbiji, kada se uzme u obzir snažan uticaj Turska ima na ljude islamske veroispovesti u Srbiji i na Balkanskom poluostrvu – rekao je Čotrić i dodao da je i na sastanku dvojice predsednika istaknuto da odnosi Srbije i Turske nikada nisu bili bolji.

Kako je on rekao, Turska jeste regionalna sila, ali i sila u globlanim okvirima:

- Turska ima 80 miliona stanovnika, druga je posle SAD u NATO paktu po vojnoj sili. Sporazumi su konkretizovani otvaranjem novih preduzeća, i početkom izgradnje Begograd – Sarajevo u dva kraka – dodao je Čotrić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti