AKTUELNO

Preko Kosova pojedinci žele da sruše vlast u Srbiji. Njih briga samo za nsvoje funkcije, fotelje i džepove, kazao je Vučićević gostujući u Novom jutru Pink televizije.

Na Kosovu je u toku izborna tišina, nakon desetodnevne predizborne kampanje za prevremene parlamentarne izbore i trajaće do nedelje, 6. oktobra u 19 sati kada se zatvaraju biračka mesta.

Predsednik Kosova Hašim Tači odlučio je da se tog dana glasa za novi saziv kosovskog parlamenta, jer je prethodno raspušten nakon ostavke premijera Ramuša Haradinaja.

Urednik dnevnog lista “Informer” Dragan J. Vučićević je gostujući u Novom jutru Pink televizije rekao je važno da Srbi sa Kosova sutra budu složni, izađu na izbore, glasaju i purže podršku onima koji se bore za njihova prava.

Kako je on ocenio, to je važno jer je kampanja, sa albanske strane, bila usmerena ka tome da zavade Srbe i da na taj način osvoje pobedu.

- Očigledno je da je ovo pokušaj nasilnog ponašanja na Kosovu, gde su udruženi Albanci, strani centri moći, ali i neki Srbi koji imaju lični interes. Dovoljno je pogeledati spotove koje je objavila koalicija „Sloboda“ na čelu sa Nenadom Rašićem i Radom Trajković – ocenio je Vučićević.

On je podsetio da je Birn prijavio Srpsku listu na Kosovu jer se u spotu izgovara rečenica „Srbija zove“. Slogan je, objašnajva Vučićević, ocenjen kao provokacija.

- Sa druge strane kada Rašić na albanskom snimi spot i traži od njih da glasaju za njegovu „Slobodu“, niko ne reaguje. On se obraća albancima i traži pomoć da se suprostave Srpskoj listi – objašnjava urednik Inforemra, dodajući da je Srpska lista nakon prijave Birna dali 30.000 evra.

Foto: TvPink Printscreen

Vučićević takođe upozorava da na Kosovu je, za ljude koji nisu na svom biralištu, mogu da glasaju pismom, ali bez nadzora.

- Na izbore ne mogu da glasaju ljudi koji imaju srpska dokumenta, tačnije dokumenta koje im je izdao srpski MUP. Oni hoće da povećaju broj onih koji će da glasaju za koaliciju „Sloboda“ koji je zapravo albanski projekat. Sve su maske pale. Važno je da Srbi sutra na Kosovu glasaju za Srpsku listu. Sutra se na KiM brani cela Srbija – objasnio je Vučićević.

Urednik Informera kaže da je siguran da će na sutrašnjim izborima Srbi da odaberu Srpsku listu, jedinu listu, po njegovoj oceni, koja se bori za svoj narod.

- Albanci žele i da kupuju glasove. Oni odjendom dobijaju neke silne pare, koje dele ljudima po enklavama. Rašić lažno predstavlja Srbe, on želi da glasa za lažnu državu Kosovo, oni su protiv kompromisa i rešenja – objašnajva Vučićević.

Urednik Informera ocenio je da pojedini Srbi na KiM, imaju za cilj samo lični interes, i nemaju nikakvog zanimanja za nacionalni.

- Samo otmi, kradi, laži i trpaj u džepove. Njih Srbija ne zanima, samo da zarade. Napadali su nas da rušimo srpsko jedinstvo, da prozivamo Radu Trajković i na kraju je istina sve što smo govorili. Pogledajte njihov predizborni spot i sve postaje jasnije – naglasio je on.

Vučićević je za Trajković rekao da nije davala podršku Oliveru Ivanoviću, i pored toga što onda to danas tvrdi.

- Preko Kosova pojedinci žele da sruše vlast u Srbiji. Njih briga samo za njihove funkcije, fotelje i džepove. Gde živi Rada Trajković? Na Savskom vencu, predstavlja se lažno kao liderkinja Srba na Kosovu. Sramna je manipulacija ubistvom Olivera Ivanovića. Kada je Ivanović bio u pritvoru, Rada Trajković je davala izjave da niko nije osbođen odgovornosti, implicirajući da je on za nešto kriv. Nikada mu se nije javila na telefonske poteze – objašnja Vučićević počitčko delovanje Rade Trajković na KiM i njenih saradnika.

#Dragan J. Vučićević

'