AKTUELNO

Gosti 'Novog jutra' saglasni su da je strategija kosovskih albanaca da njima lojalne Srbe uvuku u vlast kako bi imali legitimitet za ono što budu radili ubuduće, i to je brižljivo osmišljeno. Mnoge nezavisne nevladine institucije podržavaju nezavisno Kosovo, i se opozicija uopšte ne bavi napadima na Srpsku listu na Kosovu.

Milan Lađević, glavni urednik ‘Srpskog telegrafa’ rekao je za Pink da nekima u Srbiji odgovara nezavisno Kosovo, bez ikave podele i razgraničenja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Albanci na Kosovu znaju šta rade, oni to rade godinama i decenijama, a njihova stadegija je da njima lojalne Srbe uvuku u vlast kako bi imali legitimitet za ono što budu radili ubuduće, i to je brižljivo osmišljeno – rekao je Lađević i dodao da protivteža poput Srpske liste koja se bori za nacionalne inrterese Srbije nije po volji kosovskim Albancima, ali i mnogima u svetu.

Prema njegovim rečima, mnoge nezavisne nevladine institucije podržavaju nezavisno Kosovo. Lađević kaže da se opozicija uopšte ne bavi napadima na Srpsku listu na Kosovu jer ona podržava ideje Aleksandra Vučića koje ne podrazumevaju nezavisno Kosovo.

Jasmina Andrić, urednica časopisa ‘Odbrana i bezbednost’ rekla je da je na takozvanom Kosovu jedino bitno da se ne pominje Srbija, te da onda sve funkcioniše i sve je moguće.

Foto: TV Pink Printscreen

- Na Kosovu je bilo par skandala gde su se glasovi prodavali putem društvenih mreža i putem interneta, čak i za neke automobile, za 100-200 evra. Kosovski organi su privodili ljude koji su postavljali takve oglase, ali oni su se međutim pravdali da je u pitanju samo šala – rekla je Jasmina i objasnila da su ovi izbori jako značajni zato što pregovori Beograda i Prištine stoje već osam meseci, te da se očekuje da će možda doći do nekih promena kada se ovi izvori završe.

Kako je ona objasnila nijedna opcija neće moći sama da formira vladu, i tu će kako kaže, biti koalicija i kalkulacija, ali je za Srbe na Kosovu bitno da odaberu opciju koja je najbolja za njih i koja ih povezuje sa Srbijom, kao i da u tome nema ništa loše.

#Izbori

#Kosovo

'