AKTUELNO

Današnj dan dodatno je podigao tenzije u južnoj pokrajini, kada je dvadesetak kosovski policajaca presrelo zamenika direktora Kamcelarije za KiM Dušana Kozareva i pod pratnjom ga sproveli do administrativnog prelaza Končulj.

Kozarev je za Pink rekao da je to učinjeno sa obrazloženjem da prištinske vlasti neće da dozvole da funkcioneri iz Beograda daju prodšku Srpkoj listi.

Vladina kancelarija saopštila je da kosovska policija pokušava da isti postupak planira da postupi i za poćnika direktora kancelarije, Petra Petrovića.

- Mi smo se uputili, po zvaršenom obilasku Raniluga, na sajam meda koji treba danas i sutra da se održi na Novom brdu. Međutim, presrela nas je Kosovska policija sa pet do šest automobile uključujući i vozila interventne patrole i saobraćajne policije. Objasnil su nam da im je iz Prištine stiglo hitno naređenje da napustimo KiM. Oni koji su favoriti, a to su razni Rašići, Petrovići, Rade, Momčilo Trajkovići i drugi slični kvazi predstvnici srpskih porodica bez ugleda na Kosovu, neće moći da sprovode takve akcije i da pokušavaju falsifikovanje narodne volje uspe – kazao je Kozarev za Pink.

#Kosovo

'