AKTUELNO

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenio je, povodom pretnji hapšenjem glavnog i odgovornog urednika Informera, da oni koji pred nasiljem ćute na taj način i učestvuju u njemu.

On je naveo da predstavnici SzS ne prestaju da se obračunavaju sa svima koji misle drugačije, ali i da novinarska udruženja, zaštitnici i poverenici, te EU izaslanici na to ćute.

- Niko od njih nije progovorio da zaštiti kolegu, niko nije imao hrabrosti da se suprotstavi siledžijama. Svi ćute i nadaju se da ako dovoljno dugo budu ćutali Ljotićevci neće doći po njih. Tako su mislili i u Drugom svetskom ratu kada su Ljoticevci odvodili na streljanje. Ko ćuti pred nasiljem učestvuje u njemu kao da ga i sam čini - ocenio je Vulin.

On je naveo da Boško Obradović i Dragan Djilas prete Vučićeviću hapšenjem, a da su do sada njihove pristalice "prebijale" novinare.

- Vučićeviću prete ne zato što misli drugačije već zato što misli, zato što govori i zato što ne odlazi u ambasade u koje oni odlaze po mišljenje - rekao je Vulin.

Lider Dveri Boško Obradović je pre dva dana na Tviteru napisao da glavnom i odgovornom uredniku lista Informer "zatvore ne gine".

#Aleksandar Vulin

'