AKTUELNO

Hrvati bi sve najlepše govorili o meni da je Srbija slaba i unižena, da se klanja za ono što nije učinila, a pošto ekonomski snaži i drži do sebe, onda sam, naravno, ja kriv, i to prihvatam sa oduševljenjem, prokomentarisao je predsednik Aleksandar Vučić anketu u Hrvatskoj u kojoj je ocenjeno da je on najodgovorniji za to što dve zemlje nemaju dobre odnose.

Kako je dodao, Hrvati imaju "nepogrešiv njuh" za onog ko radi u interesu Srbije i uvek će ga, kaže, staviti na prvo mesto kao svog protivnika.

- Nepogrešiv nos imaju da vam jasno pokažu ko je taj ko dobro radi za Srbiju - istakao je Vučić.

- Hrvati su napravili anketu i zaključili da je Srbija kriva za to što nemamo najbolje moguće odnose. A onda, ko bi bio kriv nego Aleksandar Vučić, iako ja godinu dana nisam nikakvu izjavu dao o Hrvatskoj, sve do pre neki dan - rekao je Vučić srpskim novinarima u Njujorku posle sastanka sa Angelom Merkel.

Na komentar predsedničkog kandidata u Hrvatskoj Miroslava Škora, da srpski šef države govori o budućnosti, zato što, kako je rekao, ima problema da se seti prošlosti, Vučić mu je poručio da pročita knjige iz psihologije u kojima piše da o budućnosti govore upravo oni kojima je čista prošlost, a da se na prošlost vraćaju oni kojima savest nije mirna.

-Što se Srba i Srbije tiče, malo toga imamo šta da 'peremo', nismo mi anđeli, ni sveci. Da li je bilo naših ljudi koji su vršili zločine? Jeste. Nismo anđeli i sveci - u odnosu na njih, i anđeli i sveci. Nismo mi pravili Jasenovac nego oni, i nemoj oni nekoga da vraćaju u prošlost - rekao je Vučić.

Srbija, kaže, želi da priča o budućnosti, a ako oni žele da govore o prošlosti onda su, kaže, u vrlo teškoj poziciji.

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Njujork

#Srbija

'