AKTUELNO

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, smatra da zastrašivanje Srba na Kosmetu nije prestalo i ističe da ih Beograd štiti i da ih nikada neće izdati.

- Kosovski Albanci su rekli da neće da predaju zahtev ove godine da uđu u Interpol ne zato što ne žele, već unapred znaju da će da izgube. Nemaju više većinu kada su u pitanju ti njihovi zakoni. Nemaju više većinu kada su u pitanju ti njihovi zakoni. Nekada su oni kršili međunarodno pravo ne samo oni, već i države koje im pomažu, pa su donosili odluke većinom glasova, bez obzira što se krši međunarodno pravo, sporazum koji je potpisan u Briselu, Rezolucija 1244 i tako dalje – izjavio je Marković u Novom jutru TV Pink.

Kako dodaje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zajedno se u Americi bore za interese Srbije.

- Ja očekujem po povratku iz Amerike da će još nekoliko zemalja povući priznanje o nezavisnosti Kosova i Metohije – ocenio je Marković.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, svakih mesec dana napadne se neka srpska porodica na prostoru Kosova i Metohije.

- Pritisak na Srbe nije prestao, zastrašivanje, i ti Srbi su stalno u strahu. Sada su raspisani izbori, kosovski Albanci lobiraju neke navodno Srbe da se pojavi još neka srpska lista. Ti Srbi su poslušnici Haradinaju, Tačiju, Ljimaju i oni će raditi za njih. Međutim, Srbi na KiM znaju da je njihova baza Beograd, da bez njega ne mogu da žive, da ih Beograd nikada neće izdati – naglasio je Marković.

Privredna delegacija u Egiptu

- To će biti treći put da vodim privrednu delegaciju iz Srbije. Domaćin nam je guverner Crvenog mora gospodin Ahmed. Poenta je da vratimo tržište kao što je nekad Jugoslavija sarađivala sa Egiptom – kazao je Marković.Kako dodaje, bio je i u Rumuniji gde ga je primila predsednica Vlade i četiri ministra.- Ekonomska saradnja sa njima mora da iz godine u godinu bude sve veća – istakao je Marković.

Osvrnuvši se na proteste 1 od 5 miliona koji organizuje SzS, Marković kaže da oni ne znaju šta žele, nemaju program.

Foto: TvPink Printscreen

- Sada da im date vlast i kažete šta ćete sutra da radite, osim da idu ispred Vesićeve kuće, ne bi znali… To što dolaze ispred nečije kuće je nemoć. Dođi ti u jutarnji program, pa ispričaj šta želiš. Međutim, oni ne zaslužuju da dođu na ovu televiziju, jer su tukli žene – smatra Marković.

Kako dodaje, Srbija ne može da se odvoji od etikete “domaći izjdanik i strani plaćenik”.

Palma o Prajdu: "Premijerka je došla sa mužem, ili momkom, ili već šta je"

Dragan Marković Palma komentarisao je pojavljivanje premijerke Ane Brnabić i njene parnterke Milice Đurđić na Prajdu, rekavši da je Brnabić došla sa " mužem ili momkom".- Bila je premijerka i njen muž ili momak, ili već ne znam šta je - rekao je Marković i nastavio svoj izlaganje rečima da "nema ništa protiv tih ljudi".  - Jednostavno sam protiv demonstracije nečega što treba da se radi u četiri zida - ocenio je Marković.  Na reči voditelja emisije da ne bi trebao tako da govori jer će možda on kao član vlasti sledeće godine podržati Prajd, Marković je istakao kako : "To nije deo moje kolicije. Nikada neću prihvatiti nešto što nije prirodno. Za mene i moje prijatelje iz Jedinstvene Srbije je porodica smisao i stub života. Muškarac i žena ulaze u brak, a ne dve žene i dva muškarca i to je nešto oko čega neću da se promenim i ne želim da razgovaram na tu temu."

- Ta etiketa nam je zalepljena, ali ona ima i činjenice, kada je u pitanju Vuk Jeremić i još nekoliko funkcionera iz opozicije. Vidite šta se dešava u rektoratu, ono nisu studentski zahtevi, zahtevi za bolje sutra studenata – ističe Marković.

Foto: TvPink Printscreen

Toaleti na njivama

Govoreći o akciji da se poljoprivrednicima koji rade na njivama izgrade toaleti i tuš kabine, Marković je rekao da će kada se završi akcija biti preko 500 toaleta sa kupatilima u 52 sela.- Kada sam se vraćao iz Beograda, video sam čoveka koji obrađuje vinograd i pored vinograda je radio ono što mu je bila potreba… Tada sam rekao sebi da moram da poravnam puteve, naspem kamen pored njiva i da posle uradim toalete sa kupatilima, tako je i bilo – kazao je Marković. Kako dodaje, poljoprivredni proizvođač je gospodin i ne mogu se oni obilaziti samo kada je izborna kampanja.

#Dragan Marković Palma

#Kosovo

'