separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

VUČIĆ I DODIK POSETILI RODNU KUĆU GAVRILA PRINCIPA, večeras u Drvaru prisustvuju centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima (FOTO)


Predsednik Srbije i član Predsedništva BiH obišli su Principovu kuću u Grahovu, a od 19 sati prisustvovaće centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština 1995. godine pod nazivom "Krajino moja".


Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišli su danas rodnu kuću Gavrila Principa u Grahovu. Predsednik je tom prilikom na svom instagram nalogu objavio fotografiju sa svojim sinom Danilom koji je sa njima posetio selo Obljaj u kojem se i nalazi Principova rodna kuća. 

Dodik i Vučić prisustvovaće večeras u Drvaru centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština 1995. godine pod nazivom "Krajino moja". Početak akademije predviđen je u 19.00 časova.

Svečanoj akademiji prisustvovaće i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Srpski član Predsedništva BiH i predsednik Srbije u 17.30 časova posetiće Dečji vrtić "Majka hrabrost", a 18.05 u Radničkom domu predviđen je sastanak sa načelnicima opština Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Centralna akademija pod nazivom "Krajino moja", koja se održava na platou ispred Radničkog doma, organizovana je u okviru manifestacije "Dani sećanja" u pomen svim srpskim žrtvama palim u ratovima tokom 20. veka.

U okviru "Dana sećanja", koji se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, u Drvaru je sinoć otvorena izložba pod nazivom "Opomena", koja govori o stradanju Srba u periodu od 1991. do 1995. godine.

U okviru "Dana sećanja" jutros je Njjegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije služio parastos u Hramu Svetog Petra i Pavla u Bosanskom Petrovcu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti