AKTUELNO

Najnovija provokacija u Klokotu, gde je sinoć crnim sprejom uništen ĆIRILIČNI deo na natpisu opštine bila povod za reagovanje Srpske liste koja je pozvala nadlezne da hitno reaguju, uz ocenu da su provokacije prema Srbima na KiM sve češće.

Provokacije su, kako ocenjuje SL u saopštenju koje je dostavila medijima, deo antisrpske kampanje albanskih političkih lidera iz Prištine.

SL podseća i na prethodne incidente - pokušaj falsifikovanja i otimanja srpske kulturne baštine u Novom Brdu, neosnovano hapšenja novinarke "Jedinstva", provokacije u opštini Štrpce kada su vandali uništavali ćirilične table sa natpisom opštine, kao i u opštini Klokot, te na putu Klokot-Požaranje.

Za ovaj poslednji incident SL kaže da je klasičan primer etničke netrpeljivosti prema srpskom narodu koji želi u miru da živi i radi na svojim imanjima, zbog čega SL zahteva najhitniju reakciju nadležnih institucija i međunarodnih organizacija koje, kako primećuju, upadljivo ćute i ne reaguju na ove napade.

Istovremeno, Srpska lista građane poziva na uzdržanost, ističući da je mir najvažniji.

- Mi znamo i ko smo i šta smo, kao i da smo svoji na svome, a to nikakvi napadi, zastrašivanja i falsifikati ne mogu da promene - poručuju iz Srpske liste.

#Srpska lista

'