AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović nakon hapšenja u “Dajrekt mediji” i RTS-u ukazuje da je Dragan Đilas poturao druge ljude i da će se možda izvući je nigde nema njegovog potpisa.

- Niko nije kriv dok se to ne dokaže suprotno. Čak mislim da su ti ljudi nebitni. Van svake pameti je da je Đilas druge ljude poturao i suštinski će možda da se izvuče jer nigde nema njegovog potpisa, jedino kada bi neko u istrazi rekao da je on taj koji im je naređivao da rade takve stvari, što je suštinski radio – rekao je Đukanović za Pink.

On se pita zašto se Đilas toliko uzbudio kada nema nikakve veze sa "Dajrekt medijom“.

- Ta firma je bila deo njegove Multikom grupe. Ona je 2010. godine ostvarila čist profit od 7,5 miliona evra sa 70 zaposlenih. Šta su oni radili da imaju takav profit? Po zaposlenim je imamo 100.000 evra godišnje. Šta su radili osim ako nisu imali nenormalan monopol? – naveo je Đukanović.

Ukazao je na rapidan rast bilansa Đilasovih firmi kada je postao ministar za NIP.

- On sa državne pozicije je vlasnik takvih firmi, dobija kompletan monopol u oglasnim prostpru i sekundama i onda kaže da je uspešan biznismen. Zamislite da je neki državni funkcioner sada vlasnik jedne takve firme i da ostvaruje takav profit. Sa takvim monopolom svako može da bude uspešan biznismen – dodao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, u tom periodu niko nije mogao nigde da se reklamira dok ne ode u "Dajrekt mediju“.

- Oni bi tamo odredili abnormalbne cene za reklamiranje – naveo je Đukanović i dodao da je na taj način praktično legalizovana pljačka.

Foto: TV Pink Printscreen

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac nije želeo da komentariše slučaj, jer je, kako je rekao, proces u toku i duboko veruje u varjantu nevinosti dok se ne pokaže suprotno.

Tasovac međutim svedoči o lošoj situaciji u Javnom servisu kada je došao na mesto ministra kulture.

#Vladimir Đukanović

'