AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika i funkcioner SNS Goran Vesić, osudio je danas ponašanje novinara portala KRIK prema supruzi Predraga Malog i njihovoj šestomesečnoj bebi i naglasio da je nedopustivo mešati porodice u obračune sa političkim neistomišljenicima i na taj način dolaziti do vesti i novinarskih priča.

Vesić je rekao da je zapanjen da je nekom palo na pamet da progoni suprugu i dete Predraga Malog, brata ministra finansija Siniše Malog, i da ih, kako kaže, presreće na ulici, unosi ženi diktafon ulice i postavlja joj pitanja.

- To je nešto što do sada nije viđeno, napadane su i ranije porodice političara, ali ne na ovakav način, da presreću suprugu brata jednog ministra i maltretiraju je - rekao je Vesić.

On je izrazio čuđenje što novinarska udruženja i organizacije za zaštitu ljudskih prava i prava žena nisu osudila ponašanje novinara KRIK-a prema supruzi i detetu Predraga Malog.

Upitan čemu takvo nasilje i javno maltretiranje, Vesić je naveo da su porodice političara očigledno postale meta kako bi, istakao je, isfrustrirana opozicija ostvarila svoje političke ciljeve.

Kako je rekao, pošto ne mogu da pobede na izborima i da ostvare ciljeve za koje su dobili novac od donatora, opozicioni političari i oni koji rade za njih sada napadaju porodice i tako stvaraju tenzije u društvu.

- Koliko je samo puta porodica predsednika Srbije Aleksandra Vučića bila na udaru, a na udaru su porodice njegovih saradnika - naveo je Vesić, naglasivši da to prevazilazi sve norme novinarskog ponašanja i da se vodi hajka na Vučićevu porodicu samo zato što mu, kako kaže, ne mogu ništa jer za njega glasa više od 50 odsto građana.

Na konstataciju da opozicioni mediji ćute o snimku, a ne propuštaju priliku da govore o svojoj navodnoj ugroženosti, kaže da ga to ne čudi i da oni to opravdavaju i podsetio na upad dela opozicije na Javni servis koji je direktno prenosila televiziija N1.

- Oni su maltene pozivali ljude da dođu da linčuju novinare Javnog servisa, a najskandalozniji deo upada sa testerom niste mogli da vidite na N1, to je pokušano da se prikrije jer kod svakog normalnog čoveka izaziva gnušanje - rekao je Vesić i dodao da su za opozicione medije svi legitimna meta, pa i šestomesečna beba.

Na konstataciju da su se istog dana u nekoliko opozicionih medija pojavile vesti u kojima se kriminalizuju najbliži članovi porodice predsednika Vučića i pitanje ko vuče konce u očigledno sinhronizovanoj akciji rušenja Vučića, Vesić je primetio da mnogima u svetu ne odgovara jaka, samostalna i nezavisna Srbija i snažan predsednik koji uživa ugled u međunarodnoj zajednici.

Vesić je naglasio da je na delu scenario napada na Vučića i da, pošto ne mogu da mu se suprotstave, opozicioni političari napadaju njegovu porodicu i saradnike.

- Na taj način pokušavaju da narodu, koji veruje Vučiću, pokažu da mu u stvari ne treba verovati kad ima takve saradnike - kazao je on.

Na pitanje kako će se sve to završiti, budući da je predsednik Vučić izjavio se neće povući pred pretnjama i da li očekuje da država reaguje, Vesić je rekao da svako ko poznaje Vučića zna da je on imun na pretnje i da svaki pritisak kod njega izaziva još veću odlučnost da uradi posao za koji je izabran.

- Ovo je njemu samo motiv više da izađe na kraj sa ljudima koji ne prezaju ni od čega, nisu samo opozicija Vučiću i SNS već Srbiji, napadaju Srbiji, Djilasa piše stranim invetsitorima koji su zaposlili 200.000 ljudi i preti da će da ih otera, oni u mržnji prema Vučiću počinju da mrze Srbiju i to je žalosno - naglasio je Vesić.

Upitan da prokomentarišući Vučićevu izjavu da su, preko Vesića i Đukanovića prisluškivani Vučić i Tomislav Nikolić dok su bili opozicija, Vesić je potvrdio da je bio prisluškivan jer je bio najveći neprijatelj bivše vlasti.

- Koristili su mene da bi prisluškivali Vučića, a to su radili svima nama, i Tomi Nikoliću i ostalima jer je Tadić smatrao da smo mi pretnja za njegovu vlast, a pokazalo se i da jesmo, jer je njegova vlast otišla u istoriju - zaključio je Vesić.

#Goran Vesić

'