AKTUELNO

"Moramo da ih pobeđujemo njihovim oružjem i ne mogu oni da govore i pišu o trgovini uticajem, jer prvi oni ovde trguju uticajem, za šta su i plaćeni. Nema gore korupcije od ovoga što radi „Krik“, medij koji smatram stranom agenturom sa ciljem da oslabi predsednika Srbije", ocenjuje član Predsedništva SNS.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović kaže da određeni mediji na silu dovode u vezu članove porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nečim sa čim ni na koji način nisu povezani. Ipak, kako kaže, afere su ovakvim medijima uvek dobrodošle.

Ističe da je sve deo pritisaka zbog Kosova i Metohije, a ti pritisci idu na saradnike predsednika, ali i na njegovu porodicu.

Čitao sam tekst o Predragu Malom, bratu Siniše Malog, koji je objavio „Krik“, medij koji ne smatram medijem, već agenturnom mrežom kojoj neka analitika piše šta da objavljuje i ima ciljanu aferu. Sa novinarstvom oni imaju veze kao što Marko Kraljević ima veze sa ping pongom – kaže Đukanović, podsećajući da su to dokazali onda kada su njega dovodili u vezu sa sportskom kladionicom u kojoj je nekada radio, a koja na Malti ima registrovanu firmu. Ovo je ocenio kao potpuno površno i kao običnu budalaštinu.

Kaže da mu nije jasno kakva je krivica Predraga Malog i o kakvoj trgovini uticajem ovaj medij govori, iako je pet puta pročitao tekst.

- Valjda je Predragu neka firma koja gradi "Beograd na vodi" dala neki automobil koji je bio registrovan na tu firmu, a potom na neku ćerku firmu... Budalaština svoje vrste – kaže Đukanović. U celu priču su, kaže, morali da uvedu i brata predsednika države, Andreja Vučića.

Foto: Youtube printscreen/Vladimir Đukanović

- Njegova strašna krivica je, zamislite, u tome što je Predrag Mali jednom u tom automobilu vozio Andreja Vučića. Zamislite, Andrej Vučić je kriv jer ga je Predrag Mali nekada vozio u tom autu! Dakle, tim medijima je neko rekao da krenu sa tom aferom i sve ovo je, zapravo, uvod. Naravno da će u budućnosti početi da napadaju i Danila Vučića, zatim predsednikove najbliže saradnike, verovatno Nikolu Selakovića – kaže Đukanović. Dodaje da je suština izmisliti i pretpostavlja da njima piše britanska analitika.

„Krik“ je, inače, deo međunarodne novinarske mreže čiji je osnivač Dru Saliven. Đukanović kaže da je Saliven očito bivši agent, koji ima centralu u Sarajevu, dok su ekspoziture isključivo u istočnim zemljama, odnosno tamo gde je neophodno napasti neposlušan režim i oslabiti lidera.

- Tu nema nikakvog novinarstva i istraživanja, već isključivo prikupljanja površnih informacija, koje analitika napiše, a oni objave. To je suština rada „Krika“. Jasno je i ko ih finansira: od britanske ambasade, Rokfeler instituta i tako dalje – kaže član Predsedništva SNS.

Podseća da Srpska napredna stranka insistira na tome da se u njen rad uključe pre svega mladi ljudi, budući da će „biti potrebna strahovita odbrana od ovakvih besmislica“.

Moramo da ih pobeđujemo njihovim oružjem, odnosno, ne mogu oni da govore o trgovini uticajem, jer prvi oni ovde trguju uticajem, za šta su i plaćeni. Nema gore korupcije od ovoga što „Krik“ radi. Oni su plaćeni da lažu protiv svoje države, da izmišljaju afere i slično. To neko mora da im kaže i zato molim članove SNS: ljudi, spremite se za ozbiljnu akciju i ozbiljnu borbu. Biće pakleno teško. Ne bio u koži Aleksandra Vučića, ali moramo da se branimo i da napadnemo. Ne smemo stalno da budemo u defanzivi! Treba da smo i u ofanzivi jer znam da se u ovoj zemlji radi dobro – kaže Đukanović.

Ističe da ove agenturne mreže nikada nisu pisale o kriminalu prethodnika na vlasti, pre svega Đilasa.

- Nisu nikada jer su oni njihovi poslušnici, kriminalci koji treba da dođu na vlast i koji će raditi po nalozima. Zato se o njima ne piše, a pisalo bi se da su neposlušni – kaže Đukanović. Dodaje da za predsednika Vučića ne postoji nijedna afera, pa stoga izmišljaju afere o njegovim saradnicima, kao i o porodici.

Kaže da „moramo biti spremni za žestoku odbranu i žestoki napad“. Povlačenja, ističe, nema.

- Zato molim: što pre u vatru mlade i ljude spremne da se bore. Imamo ih, puna stranka. Nisam siguran da stariji članovi čak ne daju neke informacije i ne rade za razne agenture. Dragi moji naprednjaci, spremite se za žestoku odbranu stranke, države i našeg predsednika, a povlačenja nema – zaključio je Đukanović.

#SNS

#Vladimir Đukanović

'