AKTUELNO

Prepad na majke sa bebama nova je taktika koju primenjuju protivnici vlasti kako bi srušili i slomili Aleksandra Vučića.

Najnovija meta novinara Krika je šestomesečna beba Una Mali, čiju majku su istraživači Krika spopali nasred ulice i pratili je do ulaza u zgradu pokušavajući da dobiju materijal za priču protiv Vučićevih najbližih saradnika, konkretno brata Siniše Malog, ministra finansija Srbije.

Zanimljivo je da je portal Krik pustio priču o Predragu Malom, a portal Javno.rs o sinu predsednika Danilu Vučiću isti dan kad je Srpski telegraf objavio tekst "BIA otkrila plan o slomu Vučića", u kom su najavljen žešći udar na familiju predsednika i njegove najbliže saradnike.

TORTURA NA ULICI

Naime, na snimku do kojeg je Srpski telegraf ekskluzivno došao jasno se vidi da je Krik angažovao osobu da u stopu prati Milicu Andrić, nevenčanu suprugu Predraga Malog, inače rođenog brata ministra finansija Siniše Malog.

Pripremljen da obavi zadatak novinar u jednoj ruci drži diktafon, u drugoj mobilni telefon i polako u stopu prati majku koja gura bebu u kolicima. Jureći za pričom koja treba da ocrni Malog i Vučićeve najbliže saradnike, istraživač Krika nasred ulice i na prepad zaustavlja majku koja gura kolica, ispituje je, a potom i prati u haustoru, do samog ulaza u zgradu, što su snimile sigurnosne kamere.

Milica Andrić potvrdila je da ju je novinar Krika presreo nasred raskrsnice dok je bila u šetnji sa bebom.

- Dana kad je nastao snimak lice sa kamere mi je prišlo na raskrsnici dok sam šetala dete i postavilo mi pitanje da li sam joj majka ili sestra. Odgovorila sam da sam majka, nakon čega sam nastavila šetnju sa bebom u kolicima. Kasnije, gledajući snimke bezbednosnih kamera koji su mi pokazani, prepoznala sam lice. To je bila ista osoba koja mi je postavila pitanje na raskrsnici - ispričala je Andrićeva.

Krik je objavio tekst u kojem istražuje zašto Predrag Mali vozi službeni automobil audi koji je inače vlasništvo privatne firme u kojoj radi godinama. Međutim, ako slučajno čitalac posumnja da ova tema nema veze sa Vučićem, pobrinuli su se da u celu priču uvedu njegovog rođenog brata Andreja iako sa ovim nema nikakve veze.

Da je napad sinhronizovan, potvrđuje i to što isti dan izlazi i tekst portala Javno.rs, u kom pišu o navijačima, huliganima... ali nisu propustili priliku da kriminalizuju Danila Vučića, sina predsednika države, samo zato što se vidi na slici grupe navijača koja je bodrila Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

- Vi ste najavili baš u pravi čas šta se sprema i dobro je da narod to može da pročita. Ozbiljna kampanja se vodi iz kuhinje pojedinih zapadnih ambasada koje daju nalog Kriku i sličnima da se bave ovim stvarima. I sve se vrti oko Kosova - kaže naš izvor iz obaveštajnih struktura koji nam je dan ranije otkrio plan za slom Vučića do kog je BIA došla.

Inače, na to je i sam Vučić ukazao nekoliko dana ranije na konferenciji za novinare.

RAZOTKRIVENE ULOGE

Objašnjavajući da je ujedinjenje balkanskih naroda spas za ceo region, ali i razlog zbog kojeg je, između ostalog, meta mnogih u međunarodnoj zajednici, ali i u Srbiji, Vučić je podsetio na ulogu Svetozara Markovića, koji je stradao zbog težnje za ujedinjenjem balkanskih naroda, ali i na kralja Aleksandra, koji je bio takođe zagovornik ideja ujedinjenja, a kojeg su ubili fašisti.

- Svestan sam svih rizika kojima sam lično izložen - rekao je Vučić, dodajući da je svestan pritisaka kojima su Srbija i on lično izloženi od međunarodne zajednice.

Ipak, za sve njih predsednik Srbije imao je jasnu poruku:

Ja sam mali, slomili su i jače od mene. Sigurno će slomiti i mene. Uostalom, pominjao sam vam ljude iz srpske istorije... Ali, pre toga, čuvaću obraz Srbije i neću da lažem ni sebe ni svoj narod. A oni svi zajedno neka rade svoj posao!

Vesić: Juriti ženu sa bebom je skandal

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je ovakav pristup novinara Krik.- Zapanjen sam da je novinar Krik sebi dozvolio da napada ženu sa šestomesečnom bebom i juri po ulici. Niko nema pravo da ugrožava njenu bezbednost i, što je još skandaloznije, nema prava da stane pred njih tako, šta god da je tema i koji god da je motiv - novinarska priča ili politički motiv. U takve stvari ne sme da se upliće porodica, to važi u svim civilizovanim zemljama, osim izgleda u Srbiji. Ovde se izgleda još ne razume da je porodica svetinja, pa je tako porodica predsednika Vučića, njegova deca, roditelji i brat, svakog dana na meti napada, evo i ministar Nebojša Stefanović prolazi kroz napade, baš kao i njegova porodica. I sve to se dešava u nedostatku politike, oni nemaju kako da se suprotstave Vučiću nego napadaju njega i njegove članove porodice, baš kao i najbliže saradnike - kaže Vesić.

#Aleksandar Vučić

'