AKTUELNO

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da šovinistički odnos prema srpskim pevačima i srpskoj muzici, pa i prema regionalnoj zvezdi kakva je Ceca Ražnatović, nije iznenađenje, i da je to loša i zabrinjavajuća poruka o mržnji koja je ušla u sve pore jednog društva.

- Srbi sa KiM, posebno oni sa severa, sa zahvalnošću pamte podršku koju im je, nastupajući bez naknade i bivajući sa njima kada je bilo rizično i teško, i kada drugi nisu hteli ili smeli, pružila Svetlana Ražnatović. Sa mitrovačkih trgova i ulica tada su stizale poruke ljubavi, ne mržnje, a njenim nastupima i na Kosmetu i drugde prisustvovali su i prisustvuju građani svih nacionalnosti - rekao je Đurić za Pink.rs i dodao:

Za razliku od Srba u delovima KiM i u Albaniji, Albanci u Srbiji imaju sva prava. Mi se ponosimo i našim sugrađanima albanske nacionalnosti, pa tako čestitam na svim uspesima pevačicama sa juga Srbije albanske nacionalnosti - Dua Lipi, Riti Ori i drugima... U tome je bila i ostala razlika između politike šovinizma i politike normalnosti.

Pročitajte još: BRUKA I SRAMOTA! Albanija zabranila emitovanje Cecinih spotova

#Albanija

#Marko Đurić

#Svetlana Ceca Ražnatović

'