AKTUELNO

Predsednik Gradskog odbora SNS u Jagodini, Nikola Radosavljević, izjavio je danas da u danu kada je Srbija bila centar svetskih dešavanja, zbog posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je uputio otvorenu podršku i simpatije prema srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću i srpskom narodu, Đilas i njegovi sledbenici šire laži i neistine.

U izjavi dostavljenoj medijima, Radosavljević je optužio Sašu Živkovića, zvanog Rika, vođu pokreta "1 od 5 miliona: u tom gradu da "laže, izmišlja i priviđa mu se kao i njegovom lideru Đilasu, kako bi, kako kaže, prevario još nekog sledbenika.

Radosavljević ističe da su oni, uz, kako navodi, već poznatu politiku pretnji, etiketiranja i ucena političkih neistomišljenika, slali raznim medijima laži da je Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini odustalo od gonjenja za napad njega.

Oni su to, ističe, činili iako u službenom dokumentu Zahteva za pokretanje prekršajnog postupka jasno piše da se vodi isključivo prekršajni, a ne krivični postupak.

- Na taj način vođa protesta '1 od 5 miliona' u Jagodini je u stilu svog mentora Đilasa najpre ucenio, a onda i obmanuo ne samo medije koji su preneli lažni demant, nego i celokupnu javnost, na šta je reagovalo i Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini svojim saopštenjem za javnost od 16.07.2019. godine".

Navodi da je taj dokument potpisao Aleksandar Cvetković, osnovni javni tužilac, a koje, kaže Radosavljević, nepobitno potvrđuje laži Đilasovih sledbenika.

#Dragan Đilas

#Jagodina

#SNS

'