separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

BUDŽETSKA INSPEKCIJA OTKRILA: Marko Bastać dao ČETIRI MILIONA EVRA za nepostojeći posao!


Pljačka Starog grada.


Opština Stari grad, na čijem je čelu Marko Bastać, dala je 3.928.511,56 dinara za usluge gerontodomaćica, ali nema dokaza da su te usluge u celosti i izvršene, pokazao je izveštaj Službe za budžetsku inspekciju, pišu beogradski mediji.

Ali i opština Stari grad nema nadležnost da organizuje poslove pružanja pomoći u kući starim licima, dodaje naš izvor.

Gde su milioni?!

Opština Stari grad potpisala je dva ugovora sa agencijom "Nana" - 2017. u iznosu od 3.000.000 dinara i 2018. u iznosu od 2.999.080 dinara, za usluge pružanja pomoći u kući starim i iznemoglim licima u zadovoljavanju njihovih osnovnih životnih potreba.

Međutim, navodi naš izvor upućen u celu priču, od 5.999.080 dinara, koliko iznosi vrednost oba ugovora, inspektori su utvrdili da za čak 3.928.511,56 dinara nema dokaza da je usluga u celosti izvršena u ugovorenom obimu. - Budžetska inspekcija, koja je češljala poslovanje opštine, utvrdila je da za oko četiri miliona dinara za usluge gerentodomaćica, nema dokaza da su one zaista i izvršene u ugovorom obimu - kaže izvor.

- Opština nije pružila dokaze o vremenu, danu i času, kad su gerontodomaćice korisnicima pružale usluge, ne postoji pismena potvrda korisnika usluga da su im pružene usluge niti postoji dokaz o vrsti pruženih usluga: pomoć u nabavci životnih namirnica, pomoć u održavanju lične higijene, pomoć u održavanju higijene odevnih predmeta i posteljine, pomoć u održavanju higijene stana - dodaje on.

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da je logičan nastavak ove priče krivična prijava protiv odgovornih. 

- Ako je to tačno, to je stvar za krivičnu prijavu, koju treba da podnese budžetska inspekcija. To je novac građana Srbije i mora da se vidi na šta je otišao. Odgovorni treba da budu krivično procesuirani - kaže Dobrašinović za Kurir.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti