AKTUELNO

Dan nakon olujnog nevremena koje je u nedelju predveče pogodilo Šabac, situacija u ovom gradu je na korak do usijanja. Na društvenim mrežama već uveliko vri, a sve zbog, do sada, neviđenog fušeraja u postavljanju izolacije na zgradama u Šapcu.

Naime, u strahovitom nevremenu soliter u centru grada ostao je bez dobrog dela fasade. Ukratko, zgrada je oljuštena! Na ostacima izolacije koji su se raspršili unaokolo i pukom srećom nikoga nisu ubili, zaprepašćeni stanari mogli su da uoče da više lepka prosečan obućar stavi na đon cipele koju popravlja, nego što su to uradili “majstori” koje je angažovalo gradsko javno preduzeće “Stan”.

Foto: Slavica Kostić

Ispred zgrade u ulici Janka Veselinovića 75, sjatili su se i direktorka nekadašnjeg JSP “Stan”, koje je u međuvremenu postalo deo nečega što se zove JP “Infrastruktura”, inače po struci učiteljica, a došao je i vlasnik firme koja je “maestralno” odradila fasadu. Kako pričaju stanari, usledio je okršaj, pri čemu su njih dvoje krivicu za ovu katastrofu svaljivali jedno na drugo.

Foto: Printscreen Facebook

U neko doba pojavio se i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa svojom kompletnom svitom. Svedoci pričaju da je gradonačelnik bio bled kao krpa, ali ne zbog štete na zgradi, već što se uplašio stanara koji su debelo platili oduvanu fasadu. Zato je izjavu za medije dao pred ulazom druge zgrade. I naravno, nakon poziranja za fotografije za svoju službenu Fejsbuk stranicu, usledilo je Zelenovićevo saopštenje za javnost koje je izazvalo još veći bes Šapčana.

Između ostalog, Nebojša Zelenović je sročio da je zgrada u garantnom roku “tako da onaj ko je izvodio radova mora sve da vrati u prvobitno stanje i da to uradi po pravilima struke. Naše službe će ispratiti to od početka do kraja.”

Foto: Printscreen Facebook

Nebojša Zelenović je ovim potvrdio da dok je rađena ova zgrada, ali i ostale, nikakve kontrole od strane naručioca radova nije bilo. Niti se posao radi po pravilima struke.

I dok su mnogi Šapčani ispod ovog Zelenovićevog saopštenja ostavljali komentare u kojima pozivaju nadležne na odgovornost, samim tim i njega kao gradonačelnika, aktivisti Zelenovićeve partije “Zajedno za Srbiju”, odnosno “Saveza za Srbiju” čiji je jedan od lidera, sipali su salve uvreda na račun svojih sugrađana. Pa čak i na račun nekoliko pratilaca koji su iz građevinarske sfere i koji su izneli svoja zapažanja oko propusta izvođača radova.

Foto: Printscreen Facebook

Uz očekivane odgovore kao što su “Vučićevi botovi”, “'Ajd sad marš po sendvič”, “Ima stiropora za Tomu Nikolića koliko poželeti može”, posebno su se istakli oni Zelenovićevi aktivisti koji su za oduvanu fasadu okrivili upravnika zgrade, ali i sve stanare. Neki su smatrali da je “fasada nebitna, jer se cela Srbija raspada”. Ništa bolje nisu prošle ni stranice koje objavljuju lokalne vesti, a koje su u ovom slučaju takođe postavljale pitanje odgovornosti. Nazvane su “iskrivljenim nakazama novinarstva”.

Foto: Slavica Kostić

Ipak, prava “zvezda” bio je jedan aktivista gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, koji je komentatorima sa čijim se mišljenjem ne slaže sočno poručio da će “podobijati rakove i oni i njihova deca”.

U međuvremenu, izvođač radova koji se u nedelju nadaleko “proslavio” obavljenim poslom, uradio je još dvadesetak fasada u Šapcu. Stanari ovih zgrada sada opravdano strepe da bi i njihovu zgradu mogla zadesiti sudbina zgrade u ulici Janka Veselinovića 75.

#Nebojša Zelenović

#Šabac

'