AKTUELNO

Kako je istakao zamenik gradonačelnika, Đilas je najavljivao projekte koje je aktuelna vlast realizovala, ali ga to nije sprečilo da ih napada i kritikuje.

Govoreći o radovima u Beogradu, zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je dobro to što se u prestonici gradi i radi, ali da delu opozicije ne odgovara to što radi i gradi aktuelna vlast.

- Da oni grade i rade bilo bi im super. Setimo se da je Dragan Đilas najavljivao fontanu na Slaviji, slikao se na trgu, pa je nikada nije uradio. Sada kada smo je mi uradili, on je napada. Dakle, fontana na Slaviji treba, ali ne ako ćemo je mi uraditi – rekao je zamenik gradonačelnika za „Kontraviziju“.

Podseća da je Đilas promovisao projekat „Grad na vodi“, ali nije uspeo da skloni šut i vagone, ali sada ne valja to što aktuelna vlast radi „Beograd na vodi“.

To što mi gradimo njima pokazuje da su bili nesposobni, a da je Đilas više radio, mi bismo sada imali manje da radimo. Da je rekonstruisao Slaviju, mi ne bismo to morali da radimo, da je rekonstruisao Trg republike, mi ne bismo morali, kao i Savski trg, bulevare... Da je završio Most na Adi, ne bismo morali mi. Oni ništa nisu uradili – kaže Vesić. Podseća da je urađeno 500 fasada, 42 parka, trgove, ulice...

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže da je najveći Đilasov uspeh kuća „Velikog brata“ u Pionirskom parku.

- On je izmislio starlete, rijalitije, pa mu sada isto to smeta. Uzeo je kuću u Košutnjaku, koja je inače kuća za smeštaj dece i omladine i od nje je napravio prostor za rijaliti. Uz to, da podsetim, da je bio gradonačelnik, a da je taj Pionirski park pripadao gradu: ne znam pospštoji li veći sukob interesa – kaže Vesić.

Podseća na propale projekta Dragana Đilasa: Puzzle grad i replika Terazija od 700.000 evra.

- Mi nećemo nikada uspeti da dostignemo toliko velike i bitne projekte – našalio se Vesić.

#Goran Vesić

#Kontravizija

'