AKTUELNO

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je da bi otkazivanje razgovora u Parizu, gde je trebalo ponovo da se sastanu predstvanici Prištine i Beograda, bio poraz Nemačke i Francuske.

- Moje predlog je Makronu i Angeli Merkel da uvedu da ne može ni jedan kosovski Albanac da dobije vizu za ove dve države, neka to budu prva mera. Za to vam ne treba ni savet bezbdenosti, ni EU! Frnacuska i Nemačka kao dve najmoćnije sile mogu takvu odluku da donesu i da opravdaju poverenje koje Srbija ima u ovom trenutku da su objektivni i da žele da se taj višedecenijski problem reši – rekao je Palma gostujući u “Novom jutru”.

Govoreći o mogućem otkazivanju razgovora u Parizu, Marković je ocenio da su time poražene Nemačka i Francuska i to od strane Tačija i Haradinaja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Da ih oni pozivaju više puta, da im kažu unapred šta će biti tema…Zašto im nisu rekli ukinite takse dok traju pregovori u Parizu, pa da vidimo ko je u pravu – šta su vaši argumenti, šta su argumenti Srbije i da počnemo dijalog koji je neophodan i za jedne i za druge – dodaje Marković.

Kako kaže, očigledno je da kosovski Albanci imaju podršku i da su to uvideli i Francuska i Nemačka i da se zbog toga tako i ponašaju.

Marković je ocenio da zemlje EU, koje su bombardovale Jugoslaviju, imaju pasivan odnos prema Srbiju, dok se istovremeno deklarativno zalažu za nastavak dijaloga.

- Šta su razgovarali predstavnici Angele Merkel kada su bili u Prištini sa kosovskim Albancima? Šta je sa njima razgovarao zamenik američkoh sekretara kada je bio u Prištini? Posle ta dva sastanka kosovski Albanci su ostali na istoj poziciji i istim stavovima koje su imali kada su uveli takse za srpske proizvode – primetio je Palma.

Kako je dodao, Srbiji ostaje da se bori.

- Ostaje nam da se borimo i dalje, da pokušamo diplomatskim putem dođemo do istine i da se izborimo za međubnarodno pravo. Kada je u pitanju Srbija odluke se donose glasanjem, a ne u skladu sa međunarodnim pravom – naveo je Marković.

Foto: TV Pink Printscreen

Lider Jedinstvene Srbije je pohvalio politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakao da on nikada neće dozvoliti da se dogodi oni što se dogodilo 1999. godine.

- Takođe ministar spoljnih poslova Dačić veoma dobro radi. Kada govorimo o opoziciji u Srbiji i njihovim pretnjama predsedniku Srbije, ja bi bio najsrećniji, kao i građani Srbije, kada bi opozicija pretila programom – dodao je Palma.

Govoreći o delovanju opozicije, Palma je im je poručio da prete programom.

- Najsrećniji bih bio, kao i građani Srbije kada bi pretili programom. Evo vi sada radite ulice koje su stare ne znam koliko godina. Putovaće se duže nekoliko meseci, ali moramo da se borimo da se poveća broj turista – naveo je Palma.

22. međunarodni kik boks meč u Končarevu

Dragan Marković Palma je najavio da će 7. jula biti održan 22. međunarodni kik boks meč u Končarevu.Palminim tigrovi će u ringu odmeriti snage sa bokserima iz Grčke.- Očekujemo više od 15.000 ljudi, jer se 22 godine održava ta tradicija. Selo Končarevo slavi Svetog Jovana i očekujemo veliki broj gostiju iz cele Srbije. Pevaće Aleksandra Prijović, a ulaz je besplatan - dodao je Palma.

Povodom nedavne posete Grčkoj, Marković je podsetio da se u Solunu sastao sa tamošnjim zvaničnima i privrednicima.

- Dogovoreno je da se napravi izložbeni prostor u Solunu gde bi privrednici iz Srbije izlagali svoje proizvode – naveo je Marković, koji je počasni konzul Srbije u Grčkoj.

#Dragan Marković Palma

'