separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

'Današnja sednica SB UN biće arena u kojoj će velike sile pokušati da se nadmeću nad kosovskim problemom' (VIDEO)


Gosti Novog jutra smatraju da je dobro što će biti održana sednica SB UN na temu Kosova, jer treba da se iznesu stavovi o tom problemu.


Novinar i pisac Luka Mičeta uoči današnje sednice SB UN, podsetio je da na današnji dan 1998. godine završeni su protesti u Prištini gde su Albanci tražili da NATO snage dođu na KiM.

- Oni su tada imali parolu 'Kosovo je najveći zatvor na svetu' od te parole do danas, ništa se nije promenilo - rekao je Mičeta.  

Autor: TvPink Printscreen

-Mislim da je danas Kosmet najveći zatvor na svetu, ali u ovom trenutku za Srbe pre svega. Ono što se bude dešavalo u UN mislim da je važno, jer treba da se iznesu neki stavovi i naši i albanski - smatra on. 

Po njegovom mišljenju, današnja sednica biće "jedna arena" gde će velike sile pokušati da se nadmeću nad našim problemom. 

-Neko će da nam pomogne (Rusija i Kina), dok će biti manje zainteresovani. Činjenica je da su se neke stvari za 20 godina okrenule u našu korist i da Albanci polako ulaze u onaj status koji su Srbi imali krajem 90-tih, što je na neki način bio povod za NATO agresiju - ocenio je Mičeta. 

-Dolazi do ozbiljnih promena u svetskoj politici, a kako će se sve to reflekotovati na našu zemlju u velikoj meri zavisi od nas. Vreme treba da pokaže, kako će u UN da se razvija situacija i kako će velike sile imati argumentaciju koju će izneti u odbrani stava za i protiv - dodao je on.

Autor: TvPink Printscreen

Urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima" Dušan Stojaković govoreći o nedavnoj akciji ROSU na severu KiM, smatra da je to bilo "pokazivanje mišića". 

-Bojim se da su najveći gubitnici građani koji žive na KiM - rekao je on i složio se sa Mičetom da Kosmet jeste zatvor, ali ne samo za Srbe. već i za veliki deo ukupnog stanovništva, koji su zarobljeni na polukriminalnoj teritoriji. 

-Tu ne postoji ekonomija, niti postoji način da se na pošten i pristojan način zaradi neki dinar - ocenio je Stojaković. 

-To je bio slučaj gde je besmisleno u borbi protiv korupcije da šaljete policajce. Priština je tu htela da pokaže Beogradu da je ona glavna na KiM - zaključio je Stojaković. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti