AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je da kosovski Albanci ne poštuju ni Rezoluciju 1244 ni Briselski sporazum, a da je prebijanje Krasnošenkova demonstracija sile i pokazivanje moći.

- I Amerika i Nemačka i Francuska i Velika Britanija su direktno i indirektno uključene u sporazume i Savet bezbednosti i Brisel. Sada, mi imamo Rezoluciju 1244 koju ne poštuju kosovski Albanci, a sada su nam rekli. Onda su rekli, idete u Brisel da potpišete sporazum koji će da obaveže obe strane. Ne poštuje se ni Briselski sporazum ni Rezolucija 1244 – kazao je Marković i dodao:

Zašto su Merkel i Makron poslali predstavnike da razgovaraju sa kosovskim Albancima? Šta su im rekli? Oni njima treba da daju ultimatum i da im kažu “Morate da skinete takse u roku od dva sata”. Preko Tvitera, ne treba konferencija za štampu.

Marković kaže da je njegov predlog da Srbija kaže da ne želi da pregovara u Briselu i da više ne važi ništa što je dogovoreno, jer druga strana, albanska, ništa ne poštuje.

- Amerika, Kina i Rusija su tri svetske sile, koje odlučuju o svemu u svetu, ajde da vidimo šta one mogu da kažu – predložio je Marković.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, ruski diplomata, pripadnik UNMIK-a Mihail Krasnoščenko, nije slučajno prebijen.

- Oni su hteli da pokažu da kako su moćni i kada je Rusija u pitanju – smara Marković.

IZ JAGODINE U PARALIJU ZA MANJE OD ČETIRI SATA

Marković je izjavio da već pet godina radi Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji.

- Tu kancelarija je otvorila politička partija, ali se mi ne bavimo politikom. Mi pomažemo građanima Srbije koji se nađu na letovanju u bilo kom letovalištu u Grčkoj – kazao je Marković i dodao da kada se pređe granica, tamo smo svi građani Srbije.

Palma kaže da je kancelarija pomagala i državljanima drugih zemalja.

Foto: Pink.rs

- Naša kancelarija pomaže i ako nekom ukradu putne isprave. Na našu sreću, iz godine u godinu je sve manje krađe dokumenata zato što policija veoma dobro radi svoj posao – rekao je Marković i dodao:

Sada se mnogo brže stiže do Grčke. Novoizgrađenim auto-putem, a napravljen je i novi auto-put kroz Makedoniju. Sada kada krenete iz Jagodine za Grčku, ako nema velike gužve na granici, stignete za oko 3 sata i 45 minuta do Paralije.

Kako dodaje, tradicija je da Ivica Dačić dođe u Paraliju kada tamo otvaramo kancelariju i dovodimo ljude.

- Poruka je da građani Srbije treba da budu sigurni u politiku koju vodi ova država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem – istakao je Marković i dodao da Grčka podržava Srbiju na evropskom putu.

Lokalna uprava mora da brine o održavanju malih reka i potoka

- Mi smo imali probleme prethodnih godina, ali smo te iste godine, kada su bile poplave, angažovali JKP Standard, kupili građevinske mašine i čistili smo korita tih reka. Da nismo očistili i produbili korita tih reka, siguran sam da bi minimum 15 sela bilo poplavljeno – kazao je Marković.

Foto: Pink.rs

Kako dodaje, ne može se braniti rečima viša sila, a ne uraditi ništa.

- Država ne može da održava te male reke i potoke, bare, lokalna samouprava mora to da radi. Ja i leti obilazim i šaljem na teren. Poplava kada zadesi neku porodicu, oni minimum ne mogu da se oporave dve godine – rekao je Marković.

#Dragan Marković Palma

'