AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas nerezidentnog ambasadora Saudijske Arabije Hani bin Abdulah al Mominaha, a u razgovoru je konstatovano da postoji obostrani interes za unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje, kao i da je potrebno intenzivirati politički dijalog između dve zemlje.

Razgovarano je i o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje. Dačić je istakao da je Srbija, u želji da sa Saudijskom Arabijom razvija odnose, otvorila ambasadu u Rijadu i izrazio očekivanje da će Saudijska Arabija uskoro otvoriti svoje predstavništvo u Beogradu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ambasador Mominah zahvalio je na prijemu i preneo pozdrave ministra spoljnih poslova Saudijske Arabije Ibrahima al Asafa ministru Dačiću. Izrazio je spremnost njegove zemlje da sarađuje sa Srbijom na svim poljima, a naročito u oblasti poljoprivrede, turizma, omladine i sporta.

Mominah je tokom razgovora istakao da se nada da će u narednom periodu biti realizovane posete na visokom i najvišem nivou, kao i da će između dve zemlje biti potpisani sporazumi o saradnji u oblastima od obostranog interesa. Ambasador, čije je sedište u Sarajevu, boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

#Ivica Dačić

'