AKTUELNO

Američki general Vesli Klark, komandant NATO tokom bombardovanja SRJ 1999, hteo je da sravni sa zemljom Terazije u Beogradu! On je, naime, tražio da prvi "tomahavk" bude bačen u sam centar naše prestonice.

Na ovaj način bi bilo ubijeno najmanje 10.000 Srba, što bi, kako se navodi bila nezapamćena katastrofa.

- Strahovali smo za ljude, nisam bio siguran da neće gađati most na kome su ljudi, isto kao što su gađali svaki drugi - kaže general Nebojša Pavković i navodi:

- Vesli Klark je tražio da, kada počne agresija, prvi tomahavk bude bačen na Terazije - ističe Pavković.

Pukovnik Ljubinko Đurković, tadašnji komandant odbrane Košara, potvrdio je Pavkovićevu tvrdnju.

- Apsolutno je istina to što je rekao general Pavković o Klarkovim planovima. Da se desio "tomahavk" na Terazijama, pretrpeli bismo zločin neviđenih razmera. U gnusnom napadu koji je bio planiran stradalo bi desetak hiljada ljudi! Od njih se ništa bolje nije moglo ni očekivati jer su samom odlukom da izvrše agresiju nad suverenom zemljom učinili zločin. Pogazili su međunarodno pravo, a kasnije su to i potvrdili jer su prekršili sve konvencije o upotrebi naoružanja i kasetnih bombi, koje su zabranjene. Korišćenjem municije sa osiromašenim uranijumom učinili su svojevrstan genocid nad srpskom vojskom i narodom, ali i budućim generacijama - kaže Đurković.

#NATO

'