AKTUELNO

On je rekao da očekuje i da Srbija prizna kosovsku nezavisnost, javljaju prištinski mediji.

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će tokom sutrašnjeg dijaloga na visokom nivou Prištine i Beograda u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK.

On je ranije danas, uoči nastavka razgovora u Briselu izjavio da je došlo vreme da se otvori poslednje poglavlje u dijalogu Beograda i Prištine, a kao najbolje moguće rešenje naveo to da Srbija prizna kosovsku nezavisnost.

- Definitivno je došlo vreme da se otvori poslednje poglavlje u dijalogu Kosova i Srbije, poglavlje normalizacije međudržavnih odnosa koje podrazumeva normalizaciju u oblasti politike, bezbednosti, ekonomije, regionalne i evroatlanske integracije, a na osnovu vrednosti evropske perspektive dveju država - izjavio jeTači.

U Briselu će sutra biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, kojoj će, pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsednik Hašim Tači.

Brisel pozdravlja dolazak predstavnika Beograda i Prištine na najvišem nivou, na sutrašnji sastanak, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić, ocenivši da razvoj situacije poslednjih dana naglašava potrebu za pojačanom opredeljenošću i angažovanjem obe strane.

J. Stanković

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Brisel

#Dijalog

#Hašim Tači

#OVK

#Priština

#Srbija

'