AKTUELNO

Bez ikakvih dokaza optužiće predsednikovog sina Danila i brata Andreja za kriminal i veze sa mafijom ne bi li tako Vučića slomili i naterali na ustupke

Tajkun Dragan Đilas i njegovi satrapi u dogovoru sa svojim zapadnim NATO sponzorima pokreću ovih dana totalni psihološki rat protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Đilasovci i stranci osmislili su, kako saznajemo, plan prema kome će predsednikovog sina Danila i brata Andreja u svojim medijima optužiti za kriminal i veze sa mafijom ne bi li tako Vučića slomili i naterali na ustupke.

Na ovaj potez odlučili su se pošto su izradili 'psihološki profil' predsednika Srbije i utvrdili da je on najosetljiviji upravo na napade usmerene protiv članova najuže porodice.

Slaba tačka

Naši odlično obavešteni izvori iz vrha SZS prenose da će ovo biti pokušaj 'finalnog udara' na šefa države.

- Pošto Vučiću ne može da se prikači nikakav kriminal, pošto on lično nema afera koje bi ga uzdrmale, a protesti nisu doneli željeni rezultat, odlučeno je da se udari na porodicu. Plan je da se što više kriminalizuju Danilo i Andrej Vučić i da se besomučno tvrdi kako oni imaju veze sa mafijom. Ideja je da se predsednik na kraju tako potpuno slomi i natera na ustupke - objašnjava Informerov izvor.

Konkretan dokaz da je bolesna kampanja protiv Vučića i njegove porodice već počela jeste naslovna strana niskotiražnog nedeljnika NIN, koji je juče, bez ikakvih dokaza, krenuo da satanizuje Andreja Vučića.

U tekstu pod naslovom "Veliki brat" recikliraju se i ukrug vrte stare klevete i lažne optužbe, što samo dokazuje jasnu nameru da se kriminalizuje Vučićev brat. Iznova se objavljuju i fotografije Andreja na kojima se vidi i biznismen sa Kosova Zvonko Veselinović, aludirajući na nekakve mutne veze, naravno bez ijednog jedinog dokaza!

Osim toga, NIN je objavio i 'Ispovest insajdera', bivšeg predsednika opštine Alibunar Predraga Belića, koji napada Andreja Vučića. U tekstu se naravno ne navodi da je taj Belić izbačen iz SNS, smenjen sa svih funkcija, ali i hapšen i optuživan zbog brojnih krivičnih dela.

Inače, na meti bezočnih napada u više navrata našao se i predsednikov sin Danilo. Prvo je portal 'Krik' prošle godine objavio kako je Danilo navodno deo ekipe navijača sa debelim dosijeima, a sve samo na osnovu fotografije na kojoj se vidi kako navija na utakmici Srbija - Kostarika na Mundijalu u Rusiji!?! Napad tu nije stao, pa je pre dva dana portal 'Javno' objavio kako su Andrej Vučić i Predrag Mali pretučeni tokom Parade ponosa 2014. jer su navodno išli da "izvlače Danila iz ekipe navijača FK Rad"!?! I to opet bez ijednog jedinog dokaza!

Čista propaganda

Komentarišući ove navode, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ovde očigledno u pitanju reaktiviranje obrasca kampanje u kojoj se Vučić napada preko nekog ko mu je blizak.

- Napadi na Andreja i Danila Vučića jesu, nažalost, opšte mesto u kampanji lične mržnje. Krenuće još jače kako se budu približavali novi izbori. Nisu njima bitni sagovornici, nisu bitni dokazi i činjenice nego je samo bitna poruka, proturanje laži i mržnje. Sve to 'istraživačko novinarstvo', sav taj spoj kvaziracionalnih konstrukcija i propagande ima za cilj izazivanje haosa i otimanje vlasti - zaključuje Stanković.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

Predrag Belić, kog NIN citira, 2003. hapšen zbog droge, 2017. zbog pljačke* Uhapšen krajem 2017. zbog sumnje da je kao predsednik opštine budžet Alibunara oštetio za više od 247 miliona dinara * Tokom 2015. nije raspisao javni oglas za zakup državnog zemljišta, već ga je dao poljoprivrednicima na obradu bez naknade * Njegovo ime se pominjalo i u slučaju ubistva novinara Milana Pantića * Bio je hapšen u akciji 'Sablja' zbog dilovanja droge i iznuda * Prethodno je u zatvoru bio zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti * Protiv njega su četiri puta vođeni postupci zbog nezakonitog držanja oružja i municije, koji su zastareli

Foto: TvPink Printscreen

Za šta sve NIN lažno optužuje Andreja Vučića

* Za fantomsku firmu 'Asomakum' (iako je sud presudio da s tim nema veze) * Za prebijanje žandarma tokom gej parade 2014. (a prebijen je Andrej, i to je snimljeno kamerom TV N1) * Za navodnu povezanost sa huliganima i batinašima (bez ikakvih dokaza) * Za navodne incidente tokom više lokalnih izbora po Srbiji (bez ikakvih dokaza)

#Aleksandar Vučić

#Dragan Đilas

'