AKTUELNO

Danas će predsedniku Vučiću, na mitingu “Budućnost Srbije” u 18 sati, između ostalih, podršku pružiti i sportisti koji za sobom imaju velika dostignuća.

Gosti Novog jutra su i sportisti koji otvoreno podržavaju politiku predsednika Aleksandra Vučića.

Đula Mešter bivši odbojkaš i funkcioner Odbojkaškog saveza Srbije kaže da je atmosfera i situacija u sportu mnogo bolja nego ranije.

- Mi smo naše zaslužene nagrade čekali po više od godinu dana, danas sportisti čekaju nagrade po par dana. Sada ima neki sistem u sportu, i sportisti imaju bolje uslove za pripreme.

Nemanja Majdov svetski prvak u džudou kaže da ima promena i u džudo savezu otkako je na vlast došao predsednik Vučić.

- Sada mogu da ispratim svaki kamp i turnir, koji želim da pratim i posetim. Imamo veliku podršku Srbije. Pravi se centar za borilačke sportove na Koštunjaku gde će biti najbolji svetski uslovi – kaže Majdov, naglašavajući da je poznato da je Srbjia svetska velesila u sportu.

Kako kaže, on podržava politiku Aleksandra Vučića, a razlog tome je predsednikova želja da pomaže sportistima.

- Važno mi je da mogu da se bavim sportom, prehranim porodicu i budem na vrhu. Lično mi je predsednik Vučić pomogao da dobijemo strunjače. Naš klub sada ima bolje uslove. Zato očekujemo bolje rezultate – nalgašava on.

Damir Mikec, svetski vicešampion u streljaštvu, potvrđuje da su uslovi za sprotiste u Srbiji mnogo bolji nego ranije.

- Nije fraza da nikada nije bilo bolje, nego sada. Uslovi su bili loši, godinama su nam svašta obećavali. Dugo smo u svetu među prvima. Imaćemo izvarendno strelište na Košutnjaku, jedva čekamo da se to izgradi. Nama su potrebni uslovi da možemo da vežbamo, jer će nam to omogućiti još bolje rezultete – dodao je Mikec.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Miting

#SNS

#Sport

'