AKTUELNO

Ne mogu više nemo da posmatram sve što se događa. Želim da dam svoj doprinos kolegama i koleginicama iz vladajuće koalicije, izjavio je za NOVO JUTRO Televizije Pink, potpredsednik Narodne skupštine i narodni poslanik SPS Đorđe Milićević.

Milićević je istakao da je iza njega i njegove porodice veoma težak period. Da je sada bolje, ali da nije u potpunosti oporavljen. Milićević je, naime prošlog novembra doživeo tešku saobraćajnu nesreću pri povratku kući u Valjevo. Usledila je dramatična borba za život u kojoj je pobedio uprkos veoma lošim lekarskim prognozama.

- Nisam u potpunosti oporavljen, ali ne mogu više nemo da posmatram sve što se događa. Želim da dam svoj doprinos kolegama i koleginicama iz vladajuće koalicije, jer Srbija ne sme da propusti šansu da nastavi da se modernizuje i razvija – rekao je Milićević.

Kako kaže, vraća se svojim obavezama.

Komentarišući poziv predsednice Skupštine Maje Gojković političkim strankama u Parlamentu, na koji se nisu odazvali članovi Saveza za Srbiju, Milićević je rekao da je Gojković ponudila častan izlaz iz bezizlazne situacije za one koji sebe nazivaju nekakvim SZS.

- Našli su se u bezizlaznoj situaciji i umesto političkom monologa u holu, dobili su poziv da se vrate u skupštinske klupe. Niko nikome nije zabranio demokratsko sučeljavanje mišljenja u Parlamentu, ali to mora biti u skladu sa poslovnikom i na aktuelnu temu skupštinskog zasedanja – rekao je Milićević.

Kako kaže, oni su pokazali nemoć da kroz argumentovanu skupštinsku raspravu pokažu svoju snagu.

- Pokazali su nemoć da kroz bezuspešne pokušaju destabilizuju rad Parlamenta. Snaga sile nikada ne može biti jača od snage argumenata. Niste jaki onoliko koliko ste snažni, već onoliko koliko su vam snažni argumenti – rekao je Milićević.

Prema njegovim rečima, kada ste na vlasti treba da donosite zakone koji će vam koristiti kada budete opozciija. Kako je dodao, nisu razmišljali o tome da su promenljivi.

- Više je otvorenih pitanja kada se radi o poslovniku o radu. I jedno od ključnih, koje nama smeta, jeste to što su nam prazne klupe. Dobili smo mandate od građana da obavljamo jedan veoma odgovoran posao – rekao je Milićević.

Foto: TvPink Printscreen

On je rekao da nikada u Parlamentu, kada je u pitanju ovaj saziv, od SZS nije mogla da se čuje neka druga alternativa.

- Da postoji neki drugi put kojim Srbija treba i mora da ide u narednom periodu, a koji će biti garant većem broju fabrika u Srbiji, više radnih mesta, boljem životnom standardu – rekao je Milićević.

Prema njegovim rečima Socijalistička partija Srbije je deo vladajuće koalicije i kako kaže, deli vrednosti i odgovornost kada je u pitanju rad vladajuće koalicije i realizaciji načela Vlade Republike Srbije, i dodaje da su veoma ponosni na rezultate koje ova Vlada postiže.

- Sutrašnji skup pokazuje spremnost predsednika Srbije i Vlade Republike Srbije da otvoreno izađe pred svoje građane. To je politika bez maske. Takođe, predstaviće i plan i program šta dalje – rekao je Milićević.

Kako kaže, salve uvreda, nasilja i uvreda, pokazatelj su manjka političkog ugleda i moći SzS.

- Mržnja ne doprinosi ničemu. Mržnju prema svemu onome što radi vladajuća koalicija, a bez bilo kakvog konkretnog rešenja i plana. Samo znaju da su protiv svega – rekao je Milićević.

#Dejan Milićević

#Politika

'