AKTUELNO

Savez za Srbiju je nasilnim delovanjem uz, ionako slabu podršku, sebi dodatno oborio rejting, ocenili su sagovornici Pink i zatražili da huligani iz redova opozicije koji su sinoć divljali u centru Beograda budu adekvatno kaženji za šetetu koji su napravili.

Glavni urednik "Srpskog telegrafa" Milan Lađević ističe da su oni zalutali u politiku i da se bave nekim stvarima koji nemaju veze sa politikom i političkim programom, već svakodnevno vrše pritisak na medije i žele da zabrane rad svim medijma koji su napisali nešto loše o njima.

- Hoće da zabrene štampane medije. Juče su hteli da upadnu u Pink, ali im očigledno to nisu odobrili ni ljudi koji protestuju sa njima, shvatili su da su se zaleteli i povukli su ručnu. Saobrćajani znakovi i ograde na gradilištima ne uzvraćaju udarac, pa su rešili to da ruše - naveo je Lađević.

On smatra da izvesnu krivicu imaju i nadležni organi, jer do tri godine zatvora može da dobije neko ko radi ovo što su oni radili u centru grada.

Foto: TV Pink Printscreen

- Napravili su praksu – hajde malo da pokrademo milione, da oštetimo državni budžet, pa ćemo osnovati političku partiju i niko nas neće dirati jer ćemo biti žrtve režima. Tako i sada - ajmo malo da rušimo grad, lomimo znakove, nas niko neće da dira, jer smo mi šefovi političkihpartija. Očekujem da takva praksa prestane u Srbiji – istakao je Lađević.

Kako je rekao, očekuje da vlast reaguje i da za njih važe ista pravila kao i za sve građane. On je ukazao da je opozicije opterećena brojnim svađama među strankama koje su u Savezu za Srbiju.

- Šahovskim rečnikom - Vučić im je razbio pešadiju, sad su ostali bez lovaca suludom akcijom kretanja i odustajanjem od protesta ispred Pinka, ostalo je još da ih predsednik Srbije matira na skupu u Beogradu – dodao je Lađević i ukazao da pordška svih pristalica SzS ne premašuje 5.000 ljudi.

Zamenik glavnog i odgovornog urednika "Alo" Vasilije Papović ukazuje da je rejting Saveza za Srbiju pre napada na žene ispred Skupštine grada Beograda bio 13 odsto, a nakon toga im je rejting pao ispod 10 odsto, a to je najamnje od kada je osnovan.

Foto: TV Pink Printscreen

- To govori da je većina građana i preko 90 odsto protiv toga da se na taj način dolazi do vlasti i da se tako izražavaju politički stavovi. Možete da se borite u parlemntu, mirno protestujete, ali kada krenete u napade na ljude, a posebno slabiji pol, građani to kažnjavaju – istakao je Papović.

Urednik političke rubrike u "Informeru" Milan Dobromirović navodi da opozicija više ne zna šta radi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni pozivaju da se ukine cenzira, a upravo hoće da cenzurišu. Privatne televizije sa privatnim kapitalom mogu da imaju uređivačku politiku kakvu god hoće – naveo je Dobromirović.

#Opozicija

#Protest

'