AKTUELNO

Marko Matić iz Antidota rekao je da je celokupna situacija u kojoj je došlo do eskalacije nasilja i radikalizacije protesta, došla u momentu kada je najavljeno donošenje Zakona o poreklu imovine.

- Jasno je koga će taj Zakon najviše pogoditi. Kada je to pomenuto i kada je postalo jasno da je sada ozbiljna inicijativa da se taj Zakon donese, došlo je do radikalizacije protesta. Zatim se pojavio i film iz Hongkonga, napravljen je film od međunarodnog značaja, tamo je već prikazan. Kada se pokazalo da sve ono što je Antidot prikazovao o Vuku Jeremiću nije proizvod nekek domaće kampanje pred izbore, kao što su pričali 2017. već da je u pitanju nešto mnogo krupnije- rekao je Matić.

Kako kaže, imamo svođenje političkom programn SzS na puko nasilje.

Foto: TvPink Printscreen

- Ono što sam pomislio kada sam video današnja dešavanja, bilo je da ovo mora pod hitno da prestane. Nasilje iz politike je iskorenjeno jer je veoma opasno i to pre svega za one koji pokreću to nasilje. Ukoliko ovo nastave, svešće politički život na obračune na ulici. To je loše i to pre svega po opoziciju, ali i po našu stabilnost i našu zemlju koja se razvija i modernizuje - rekao je Matić.

Saša Milovanović iz Srpskog telegrafa, rekao je da je napad na žene nešto po čemu je Boško Obradović, već uveliko poznat.

Foto: TvPink Printscreen

- Činjenica je da se nalaze na istorijskom minimumu i da ih narod neće. Oni beže od izbora i pokašavaju da kažu kako izborni zakon i proces nije regularan. A danas je on bolji nego ikada pre. Oni gde kod da krenu udare u zid. Više se ni ne kriju, digli su lestvicu nasilja. Prete svima, čujem da prete i Pinku. Mi iz Srpskog telegrafa bićemo ovde u zgradi. Za mene je strašno da gradski odbornik Jeremićev digne ruku na ženu, najbrutalnije. Mogu samo da zamislim kako to radi u svom okruženju – rekao je Milovanović.

On je rekao da je današnji napad isplaniran, i da je čista provokacija i pokušaj da se izazove nasilje.

Foto: TvPink Printscreen

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković, rekao je da su ovo sve vrlo neozbiljni i neodgovorni postupci kojima su udarili na državu.

- Država je jedina legitinma koja ima pravo da upotrebi silu. Ovo je veoma opasno, i na simboličkoj ravni i zbog onoga što se događa. Ovo su sve vrlo jasni primeri prakse nasilnog ponašana. Granica nečije slobode uvek je određena ličnom slobodom. Narušavanje tuđeg integriteta je kažnjivo u svim demokratiskim državama. Bilo gde u svetu da se ovo dogodilo, odmah bi bili uhapšeni - rekao je Stanković.

#Marko Matić

#SZS

#Saša Milovanović

'