AKTUELNO

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda kaže da su najglasniji protivnici radova, rekonstrukcija i uređenja Beograda Dragan Đilas i njegovi sledbenici, koji su, tvrdi, Beograd zadužili, opustošili i doveli na rub propasti.

- Poslednji primer njihove štetočinske politike jeste besmislena blokada centra grada kada je 5,5 tona industrijske soli, namenjene građanima, koje je grad Beograd dao opštini Stari grad, završilo na stranačkoj akciji Saveza za Srbiju - naveo je Marjanović u saopštenju dostavljenom medijima.

Kaže i da je današnje utrkivanje Balše Božovića i Marka Bastaća u najavljivanju referenduma o radovima u Beogradu samo nastavak njihovog "besmislenog dodvoravanja Draganu Đilasu", a koje je, kako navodi, posledica njihovog izbornog debakla na poslednjim gradskim izborima od čega još ne mogu da se oporave.

On u saopštenju napominje da je Bastać, za koga kaže da je odlazeći predsednik opštine Stari grad i propali kandidat za gradonačelnika Beograda, na prošlogodišnjim izborima osvojio ukupno 0,47 odsto glasova u Beogradu, a na svojoj opštini Stari grad, "na kojoj pravo glasa ima više od 55.725 birača, svega 1.706 glasova".

Božović je, dodaje, još gore prošao, jer je,kako navodi, njegova DS na Starom gradu osvojila 928 glasova, što je "najgori rezultat te stranke na Starom gradu od njenog osnivanja".

- Tandem Božović i Bastać je u vreme vlasti njihovog šefa Dragana Đilasa ćutao o zaduživanju grada, ćutao je o seči više od 400 platana u Bulevaru, ćutao je o kriminalnoj i neplanskoj ugradnji podžemnih kontejnera... - nabraja Marjanović, te navodi da su i Božović i Bastać licemeri, jer nastvljaju i danas da huškaju građane Starog grada "ne bi li ubrali neki politički poen u borbi za naklonost Dragana Đilasa".

#Beograd

#Dragan Đilas

#Radoslav Marjanović

'