AKTUELNO

Saša Milovanović, direktor “Srpskog telegrafa”, izjavio je da Šabićev slučaj vrsta specijalnog rata i priprema za 13. april za kada su Boško Obradović, Dragan Đilas i ostali najavili radikalizaciju u svakom obliku.

- Gospodin Šabić je bio negde u nekom provodu, hodao ulicom, sapleo se i pao. Okolne kamere raznih prodavnica su skinute i na njima se vidi da u trenutku kada gospodin Šabić pada nema nikog oko njega. Ta neodgovornost da kažete “Šta su uradili od mog grada”, a posle kaže, “siguran sam da napad nema veze sa politikom, jer me je neko sapleo sa leđa”, a nakon toga kreće ozbiljna hajka – kaže Milovanović i dodaje:

- Sergej Trifunović poredi to sa ubistvom Olivera Ivanovića i optužuje Vučića, Sanda Rašković Ivić kaže da je napadnut Šabić… Posle toga niko od njih ne kaže izvinite, pogrešili smo, niko ne kaže “Gospodine Šabiću, zašto ste nas obmanuli” – navodi Milovanović.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, Šabić je verovatno popio i pao, što svakom može da se desi.

- Onda je to razlog za proteste i da za to optuže Vučića. To je vrsta specijalnog rata i sve ove stvari koje se dešavaju i ono što sledi, je priprema za 13. april, kada su Boško, Đilas i ostali najavili radikalizaciju u svakom obliku – ističe Milovanović.

Foto: TvPink Printscreen

On kaže da cela priča koja se pravi treba da stimuliše ljude u Srbiji i da im se pokaže kako ovde vlada nekakvo nasilje i kako se ljudi prebijaju na ulicama, da bi se tog 13. aprila krenulo u nekakav rušilački scenario.

- Najave su da će se dešavati i blokada saobraćajnica, Predsedništva, medija, da će pokušati da se dođe do toga da dođe do sukoba – navodi Milovanović.

Dragan Vujičić, novinar “Večernjih novosti”, maveo je da Šabić jako dobro zna kako se koriste informacije u političke svrhe.

Foto: TvPink Printscreen

- On je poverenik za informacije, on jako dobro zna šta je javna informacija. On je čovek koji jako dobro zna kako se informacija može koristiti u političke svrhe. Jako je to neozbiljno i čudno. Mislim da gospodin Šabić duguje da objasni narodu šta se desilo – kazao je Vujičić.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Rodoljub Šabić

#Saša Milovanović

'