AKTUELNO

Vučićević smatra da se na jučerašnjem skupu u Nišu na pravi način obeležila godišnjica, 20 godina od NATO agresije nad SR Jugoslavijom, jer kako kaže, prethodna vlast nije to činila onako kako je trebalo. Takođe, prema rečima urednika Informera opozicija ima samo jedan cilj - da se vrati na vlast koju očajno želi.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" za Novo jutro kaže da 20 godina nakon NATO agresije nad tadašnjom SR Jugoslavijom ovaj zločin nad srpskim stanovništvom ne treba zaboraviti.

- Nakon 5. oktobra nametnuto nam je bilo da se stidimo svojih žrtvava. To je najstrašini međunarodni zločin, Ti koji su se predstavljali kao najveći patriote, govorili su NATO kamapanja i NATO intervencija. Oni su iz zatvora pustili sve one Albance koji su tada bili u pritvoru i sada oni izigravaju nekakve patriote. Važno je da smo mi nakon svega postali država - kaže Vučićević, ističući da se danas, 20 godina kasnije, napokon govori otvoreno o tome i svemu što se dešavalo.

Foto: TvPink Printscreen

Vučićević kaže da je jučerašnji skup ovim povodom u Nišu, na kojem je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na pravi način obeležio godišnjicu.

- Istraživanja kažu da je bilo preko 20.000 ljudi, neki čak kažu da je bilo i 25.000. Setili smo se na dostojan način žrtava. Bilo bi dobro da se toga sećamo svakog dana - smatra Vučićević, koji je priznao da ga je govor zastavnika u penziji koji je ostao bez ruke, poprilično potresao.

- To što je rađeno je pravi ratni zločin. Strašno je to što su radili. Sve žrtve zaslužuju da Srbija bude što bolja - kaže on. Urednik Informera takođe otkriva za Novo jutro da je ovaj list došao do saznajnja da je Dragan Đilas otišao u Vašintvon, a kao Vućićević tvrdi, to je uradio preko Isanbula. - On želi da dobije podršku za scenario "Zaev" u Srbiji - kaže Vučićević objašnjavajući da je cilj Đilasa da sa ostalim članovima opozicije ide na radikalizaciju protesta.

- Njih je 1.500 a oni objave da ih ima više desetina hiljada, zato od Amerikanaca traže podršku za "scenario Zaev". Oni žele da što žešćim pritiscima na predsednika Vučića nateraju da predsednik pregovara sa njima - kaže Vučićević, dodajući da je njihov cilj tehnička vlada. Kako objašnjava makedonski scenario je nasilno skidanje aktivnog predsednika, na čije čelo na silu, kroz krizu je došao Zaev.

Foto: TvPink Printscreen

- Naterali su Gruevskog spoljnimi i unutrašnjim pritiscima na formiranje tehničke vlade, koja je napravila uslove za izbore koji su odgovarali Zaevu. Tek nakon izborima, su inženjeringom, kupovinom poslanika forali vladu i na mesto predsednika doveli Zaeva. Oni žele to i i ovde, da na silu dovedu Đilasa kako bi završavo prljave poslove. Pre svega prznanje Kosova i odricanje Republike Srpske - smatra Vučićević.

Kako kaže, takve stvari se ne dešava dok je predsednik Vučić na vlasti. Vučićević takođe otkriva da je navodno Dragan Đilas takođe imao tajni sastanak sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom.

- Posle tog razgovra je rekao da mu je Skot objasnio ovako "ako ne možemo da rešimo Kosovo, a ne možemo, rešićemo Srbiju". To je Đilas otkrio svojim saradnicima - rekao je Vučićević, objašnjavajući da to zapravo znači da Đilas ima podršku Amerikanaca u rušenju Srbije. - Njemu smeta nikada jača Sbrija. Danas Srbija ima 14 migova 29, i sve je sada bolje - kaže Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

'