AKTUELNO

U danu kad su kosovski Albanci oplakivali Adema Jašarija, Dragan Đilas bio je na Kosovu i Metohiji i uživao je punu zaštitu Ramuša Haradinaja, koji ga je nazvao svojim bratom i naredio svojim službama: "Niko ne sme ni popreko da pogleda mog brata Dragana".

Inače, Albanci na Kosovu su obeležavali dva važna događaja: 21. godišnjicu smrti osnivača terorističke OVK i vođe separatističkog pokreta, Adema Jašarija i posetu glavne Haradinajeve srpske zvezde, Dragana Đilasa, koji se bez problema kretao po celom Kosovu i bio potpuno zaštićen na svakom koraku.

Đilas se kretao bez ikakvih ograničenja, dok su ranije brojni srpski zvaničnici imali problema sa boravkom i kretanjem na teritoriji koju kontrolišu kosovske službe, dobijali batine, bili zatvarani i hapšeni.

Lider srpske opozicije šetao je Kosovom, mogao je da se provoza, popije kafu i ruča gde god i kad god želi, a Haradinajeve tajne službe poštovale su naređenje svog šefa da "Đilasa niko ne sme ni ružno da pogleda". Kako je Haradinaj rekao, tako je i bilo, barem što se tiče albanske strane.

Podsetimo, Srbi na Kosovu pokazali su Đilasu da nije dobrodošao i to su mu otvoreno i rekli. Srbi u Leposaviću i Zubinom Potoku uz salve prozivki i zvužduka pokazali su da osuđuju Đilasovo, ali i zalaganje Boška Obradovića, i Vuka Jeremića da celo Kosovo pripadne Haradinaju i Tačiju.

Đilasa su nazivala lopovčinom, govorili su mu da je "lopovčina i đubre od čoveka", da nema obraza, da se ne bori za interese Srbije i srpskog naroda, i da su mu draži albanski interesi.

Zato je Đilas "protrčao" kroz srpske i pobegao u Haradinajeve krajeve.

#Dragan Đilas

#Kosovo i Metohija

'