AKTUELNO

Gradski odbor PS Novi Sad najoštrije osuđuje govor mržnje gospodina Trifunovića, te poziva sve studentske organizacije Univerziteta u Novom Sadu, da nam pridruže u borbi za grad otvorenog srca, za Novi Sad i pristojnu Srbiju, navodi se u saopštenju.

Članovi Gradskog odbora Pokreta socijalista Novog Sada, koji u velikom broju čine kako nekadašnji, tako i sadašnji studenti Univerziteta u Novom Sadu, akademski građani i oni koji će to postati u vrlo kratkom vremenskom periodu, neprijatno su iznanađeni količinom mržnje i uvreda koje je lider PSG Segej Trifunović uputio studentima koji ne misle kao on.

- Poštujući ustavom garantovano pravo gospodina Trifunovića na slobodu mišljenja i izražavanja, smatramo da imenovani nema pravo da krši isto tako ustavom garantovano pravo na dostojanstvo i slobodan razvoj ličnosti tih mladih ljudi, budućih akademskih građana, budućnosti naše Srbije - istice se u saopštenju.

Gradski odbor PS Novi Sad najoštrije osuđuje govor mržnje gospodina Trifunovića, te poziva sve studentske organizacije Univerziteta u Novom Sadu, kao i svih drugih univerziteta čiji se fakulteti nalaze u Novom Sadu, naše kolege, da nam se pridruže u borbi za naš grad otvorenog srca, za naš Novi Sad i pristojnu Srbiju.

Trifunović je sinoć svojim prostaklukom i verbalnim iživljavanjem pokušao da naruši mir i toleranciju u našem gradu, ali bezuspešno. Novosađani ne podržavaju Djilasovu i Trifunovićevu politiku nasilja i mržnje, Novosađani su okrenuti ka budućnosti, ističe se u saopštenju.

#Novi Sad

'