AKTUELNO

General Ratko Mladić, koji je nepravosnažno osuđen na doživoitni zatvor zatražio je od Haškog tribunala, da privremeno dođe u Beograd kako bi posetio grob svoje ćerke, majke i brata

Kako je za Pink rekao njegov sin Darko Mladić, Ratko se sve lošije oseća i želja mu je da poseti grobove svojih najbližih.

Ratko Mladić je zatražio da privremeno bude pušten i da dođe u Beograd na 25. godišnjicu tragičnog ubistva njegove ćerke Ane - 24. marta.

- Nadamo se da će ta molba biti uslišena, ali ništa ne možemo da očekujemo – rekao je Darko Mladić.

Prema njegovim rečima, svi ulsovi su ispunjeni, a drugim osuđenicima je za mnogo manje bitne stvari davano dopuštenje.

- Nadamo se da će ovaj put preomeniti odnos prema Mladiću. Posebno jer se on oseća u potpunoj suprotnosti sa onim što kažu lekari u Haškom tribunalu, obaveštava da je sve lošije i da bi voleo da proseti majčin i bratov grob i nikada se nije od njih oprostio kako naši običaji i tradicija nalažu – istakao je Mladić.

Kaže da njegovog oca, u životu drži jaka volja. - Imamo paradoksalno stanje da oni govore da je stabilno I kada mu je pritisak 150 I kada je 200, spava po 15 sati. Može biti stabilno loše – kazao je Mladić.

On je precizirao da je njegov otac zatražio da poseti ćerkin grob, grob majke i brata, kao i jednog bliskog rođaka.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Branko Lukić je ukazao da su drugi osuđenici dobijali dopuštenje da posete groblja i odlaze na sahrane tako da postoji ustaljena procedura.

- Srbija je uvek ispunjavala svoje obaveze iz naloga koje je Tribunal davao. Svaki čovek koji je pušten na privremenu slobodu iz humanitarnih razloga je I vraćen. Nema opasnosti da se Mladić ne bi vratio u Tribunal – naveo je on.

Lukić nije mogao da kaže koliko dana bi Mladić bio na slobodi.

#Darko Mladić

'