AKTUELNO

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas ponovo je pokazao da ne preza ni od čega u pokušaju da se domogne jeftinih političkih poena.

Đilas je ovog puta u Briselu u Evropskom parlamentu, na prilično lošem engleskom jeziku, optužio predsednika Srbije Aleksandar Vučiča da je kriv za porast popularnosti Rusije u Srbiji.

- Dragi prijatelji, mi smo potpuno posvećeni ulasku Srbije u EU. Ja se borim za taj cilj još od 1992. godine. Imam i jednog svedoka ovde koji je bio veoma uključen u sve što se dešvalo u bivšoj Jugoslaviji. Evropska integracija je zasnovana na evropskim vrednostima. Od 2013. podrška za ulazak u EU je na istorijskoim minimumu. Prema tim podacima podrška za Rusiju u Srbiji se povećala za 20 odsto tokom sedam godina Vučićeve vladavine. Znate odnosi Srbije i Rusije su razumljivi zbog istorije, jezika, religije i drugih stvari to je normalano. Ali konstantna kompanja protiv zapada u medijima koje kontroliše Vučić podršaka EU opada. Realno trenutno sam vrlo skeptičan da ako u Srbiji bude održan referendum za ulazak u EU kakvi će biti rezultati - rekao je Đilas.

Reagujući na Đilasove navode, Vučić je ocenio da ljudi koji vode odgovornu politiku ne moraju da imaju dvostruku politiku i da "biraju uši" onog kome se obraćaju, kao što to radi Đilas.

- Kada idem kod Rusa, govore Rusima da sam veleizdajnik koji će da izda Kosovo koje bi Rusija branila, a kada idem na zapad - kažu da sam ja kriv zato što Rusija ima najveću popularnost u istoriji Srbije do sada -  primetio je Vučić.

#Dragan Đilas

'