AKTUELNO

U Venecueli se ne radi samo o vojnom ratu, već o ekonomskom, psihološkom, kibernetskom ratu. Uzrokovali su nestašice osnovnih prehrambenih namirnica, zatim lekova, primenjuje se finansijski bojkot i generalno rat na svim aspektima, rekla je ekskluzivno za TV PINK otpravnica poslova ambasade Venecuele u Srbiji Dia Nader de el Andari.

- U Venecueli se ne radi samo o vojnom ratu, sada se sprovode parlamentarni državni udari kao što se desilo u Paragvaju, u Brazilu i Hondorasu. Isto ovo su pokušali da urade i u Venecueli, ali kako nisu uspeli da sprovedu parlamentarni udar, sada pokušavaju da urade ono što su radili u Boliviji i Siriji - rekla je Andari.

Kako kaže, činjenica je da prolazimo kroz multidimenzioni rat.

- Ekonomski, psihološki, kibernetski rat. Uzrokovali su nestašice osnovnih prehrambenih namirnica, zatim lekova, primenjuje se finansijski bojkot i generalno rat na svim aspektima. To je dovelo do toga da se stvori politička kriza, koja je dovela do toga da opozicija koja zapravo i nema neki plan i ne zna kako da reši probleme u zemlji, obratila se SAD i EU tražeći pomoć i podršku - rekla je Andari.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njenim rečima, ti ljudi su izdajnici svoje otadžbine.

- Bolivar je želeo harmoničan razvoj svih latinoameričkih zemalja. Bolivar je naš oslobodilac, on je oslobodio šest nacija. Simon Boliva je 1829.godine rekao da se čini da su SAD poslate od strane proviđenja da seju bedu širom Latinske Amerike, a sve u ime slobode. I to se upravo dešava - rekla je Andari.

Andari se zapitala kada su uopšte SAD poštovale međunarodno pravo, i kada se nisu umešale u unutrašnje probleme bilo koje države na svetu.

- Od 1776. do danas postoji lista zemalja u kojima su SAD sprovele državni udar ili su se vojno umešale. Tako da, što se tiče vlade SAD trebalo bi ih staviti na klupe Haškog tribunala i suditi im, jer su oni najveći kršioci ljudskih prava - rekla je ona.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, sada sasvim mirno mogu da se proglasim kraljicom Srbije, i, zapitala se ona.

- Gospodin koga niko u Venecueli ne poznaje, pred određenom grupom, samoproglasio se predsednikom. SAD su ga takođe priznale, a onda i njihove marionete. Koliko sam shvatila 15 zemalja od 34 koje su članice organizacije SAD priznale su njega za predsednika - rekla je Andari, i dodala da ga je priznali o 16 članica EU.

Andari kaže da SAD sada pokušavaju da vode psihološki rat, kako bi uplašili narod.

- Međutim, naš narod izuzeno puno može da izdrži. Oni se psihološki poigravaju sa nama, ali izdržaćemo do poslednjeg trenutka. Mi smo sinovi i kćeri Simona Bolivera - rekla je Andari.

Kako kaže, njihova vojska je oslobađala druge nacije Latinske Amerike, i dodaje da nikada nisu osvajali.

- Izuzetno smo zahvalni Kini i Rusiji i želim da vas podsetim da se posle završetka Hladnog rata, počela je Američka hegemonija. NIkada nisu obraćali pažnju na odluke Saveta bezbednosti UN. Čavezov osnovni zadatak bio je da razbije tu hegemoniju i izgradi multipolarni svet - rekla je Andari, i dodaje:

- Mi sada imamo multipolarni svet i dosta je bilo američke hegemonije.

#Ambasada

#SAD

#Venecuela

'