AKTUELNO

Đurić je naveo da se pretnja smrću članu porodice predsednika države svuda u svetu tretira kao pretnja samoj državi.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić, povodom pretnji upućenih sinu Aleksandra Vučića na društvenim mrežama, kaže da očekuje da Srbija, odlučnom akcijom bezbednosnog i pravosudnog aparata i jasnim glasom osude svih kojima je do uređenog demokratskog društva stalo, pokaže da je normalna država kojoj je stalo do sopstvene budućnosti.

- Kada sinu predsednika Aleksandra Vučića vešanjem preti lice koje se fotografiše sa automatskim oružjem, ta pretnja se ne može braniti pozivanjem na slobodu govora, ili tumačiti kao šala i retorička figura - istakao je Đurić u saopštenju.

On je naveo da se pretnja smrću članu porodice predsednika države svuda u svetu tretira kao pretnja samoj državi, i u takvim situacijama se, u ime zaštite čovečnosti, pravnog poretka i demokratije, mobiliše i policijski aparat, i tajne službe, i pravosuđe, i čitava demokratska javnost.

- Podsećam da je ova pretnja usledila nakon što su na protestu opozicije u centru Beograda za maskotu tog protesta izabrana vešala, a takve poruke, istorija nas je tome naučila, upućuju ne žrtve, ne oni u krvavim košuljama, već oni u crnim košuljama - istakao je Đurić.

On je poručio da Srbija neće dozvoliti da je na silu i pod pretnjama nasiljem zauzmu crnokošuljaši, ljotićevci i sledbenici bilo koje neofašističke ideologije.

Prema njegovim rečima, ako je to Srbija budućnosti koju nam obećavaju razni Jeremići, Djilasi, Obradovići i Tadići, onda je dužnost i države i svakoga slobodnog i dostojanstvenog građanina da se takvoj pretnji na svaki način odupru.

- Oni koji silom i nasiljem žele da zaustave Srbiju u nastojanjima da postane normalna, bogata i uređena zemlja biće osujećeni, a građane koji iz ovog ili onog razloga paradiraju pod vešalima, pozivam da razmisle šta čine, jer ovo nije ni umetnički performans ni bezazlena vikend-razonoda već nešto što može da dalekosežno destabilizuje i unazadi naše društvo - naglasio je Đurić.

#Marko Đurić

'