AKTUELNO

Sagovornici Pinka ocenili su komentarišući kampanju protiv Srbije u hrvatskim medijima da Hrvatima smeta srpski predsednik Aleksandar Vučić jer je počeo da postavlja pitanja, ali su njihova mišljenja podeljenja po pitanju da li će antisrpskoj politici u Hrvatskoj doći kraj.

Ratko Dmitrović, direktor Televizije RAS, ističe da Hrvatska objektivno posmatrano ima problem sa Aleksandrom Vučićem.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imali su vrlo relaksirajući situaciju nakon oktobraskih promena u Srbiji –podsetio je Dmitrović i dodao da nikakvih benefita iz te politike za Srbe nije bilo.

- Nakon toga dobijaju Vučića koji im muti vodu, počeo je da postavlja pitanja, uspostavlja jak odnos sa Pupovcem, uspostavlja Dan sećana na Oluju, što je njima direktno prst u oko, a dodatno im smeta njegovo pozicioniranje u prostor za koji su mislili da je ekskluzivno njihov. Tu mislim na odnos između Nemačke i Srbijie. Lični odnos Vučića i Merkelove je doprineo otopljavanju i relaksiranju odnosa, privlačenju investicija. Sve tu Hrvatskoj doživljavaju kao veliki zaokret i problem – istakao je on.

Kako je dodao, veliki problem je što ova politika za koju tvrdimo da je antisrpska je biračko telo HDZ i ne možemo očekivati da se to promeni.

Foto: TV Pink Printscreen

Istoričar Nebojša Damjanović podesća da su ti animoziteti između Srba i Hrvata, odnosno između Srbije i Hrvatske vrlo dugo.

- Ne treba nikada gubiti nadu da neće neke razumnije struje dobiti maha - rekao je on, ukazavši da su Hrvati, poput Srba narod u nestajanju.

Damjanović je mišljenja da nema realne opasnosti od Hrvatske

#Hrvatska

'